Metabo

Metabo

www.metabo.nl
metabo xxl-garantie

Metabowerke GmbH in Nürtingen, Duitsland is een producent van professioneel elektrisch gereedschap. Het bedrijf is in 1924 opgericht in het Schäwbische Nürtingen door Albrecht Schnizler en Julius Closs.


...

In 1923 bouwde 1 van de oprichters de eerste handboormachine, deze machine (No. 18) werd destijds meer dan 50.000(!) keer verkocht. Door de jaren heen heeft het bedrijf meerdere essentiële producten geproduceerd en meerdere producten geïnnoveerd, een voorbeeld hiervan is natuurlijk de eerste handboormachine die in 1934 werd geproduceerd, maar ook heeft het bedrijf in 1966 een haakse slijper geproduceerd met veiligheidskoppeling, in 1981 een klopboormachine van 1000 watt met een constant toerental en in 2011 accu kernboren. Door de snelle groei van het bedrijf zijn ze meerdere keren verplaatst en besloten ze in 1999 om te beginnen met hergroeperen en in 2010 werd deze reorganisatie voltooid.


Metabo kenmerkt zich door constante innovatie en proberen het professionele werk zo snel en gemakkelijk mogelijk te maken. Een voorbeeld hiervan is het ‘Metabo Quick-systeem’, dit is een speciaal systeem voor o.a. boor en schroefmachines waarbij je met 1 handbeweging los en vast kan klikken. Een ander voorbeeld hiervan is de CAS accu, dit is een speciaal accu systeem die comptabele is met machines van 9 (!) verschillende producenten, dus 1 accu voor al je machines. Ook legt Metabo de focus op het (ge)makkelijk(er) bewerken van lastig te bewerken materialen, een voorbeeld hier van is het ‘roestvast staal’ programma, waarbij machines worden ontwikkelt die speciaal geschikt zijn voor het professioneel bewerken van roestvast staal zonder het materiaal te beschadigen.


Het assortiment van Metabo bestaat uit o.a.: schroefmachines, boormachines, haakse slijpers, afkortzagen, schuurmachines, kitspuiten, heggenscharen, lijmpistolen en nog vele andere gereedschappen.
Metabo Actie

1-72 of 1119

1-72 of 1119