Accuboormachine

Er zijn ontzettend veel verschillende merken en typen accuboormachines. Vanwege de flexibiliteit wordt hier vaak de voorkeur aan gegeven boven elektrische boormachines, zodat u geen last heeft van snoeren. Er zijn een aantal belangrijke aspecten van een boormachine die u moet overwegen voordat u er een aanschaft. Een boorhamer is namelijk voor een heel ander gebruik ontwikkeld dan een klopboormachine en daarom is het goed te weten welke machine u moet aanschaffen.

...

Accuboormachines

Er zijn ontzettend veel verschillende merken en typen accuboormachines. Vanwege de flexibiliteit wordt hier vaak de voorkeur aan gegeven boven elektrische boormachines, zodat u geen last heeft van snoeren. Er zijn een aantal belangrijke aspecten van een boormachine die u moet overwegen voordat u er een aanschaft. Een boorhamer is namelijk voor een heel ander gebruik ontwikkeld dan een klopboormachine en daarom is het goed te weten welke machine u moet aanschaffen.

Waarvoor gaat u de accuboormachine gebruiken? Heeft u daarbij veel of weinig kracht nodig om in het materiaal te kunnen boren? Indien u weinig kracht nodig bent heeft de klus kunt u het beste een 10,8 volt of 12 volt machine gebruiken. Voor de klussen waarbij u veel kracht nodig bent kunt u het beste een 14,4 volt of 18 volt machine gebruiken en voor het extreme werk neemt u een machine met 24 volt of meer. Het meest gebruikte zijn de 18 volt accuboormachines. Voltage zegt namelijk iets over de kracht van de machine, hoe hoger het voltage is hoe hoger de spanning en daarmee kracht die de machine kan uitoefenen.

Duurt de klus kort of lang?

Hoe vaak u de accuboormachine gaat gebruiken is van groot belang bij de bepaling van de accucapaciteit, welke wordt aangegeven met het aantal Ampère-uur. Hoe hoger dit is, hoe langer u de accu kunt gebruiken. Als vuistregels hanteren wij vaak het volgende:

  • Kort en/of sporadisch gebruik: 1,5 Ah tot 3 Ah
  • Regelmatig gebruik: 3 Ah tot 5 Ah
  • Dagelijks en/of langdurig gebruik: 5 Ah of meer

Wij adviseren als u de accuboormachine gaat gebruiken om voor de 5,0 Ah accu’s of hoger te gaan. Dit omdat de accu’s langer meegaan en over het algemeen meer kracht bieden.

Wat wil ik bereiken met de machine?

Het is belangrijk om na te gaan in welk materiaal u wilt gaan boren, afhankelijk daarvan kunt u bepalen welk type accuboormachine u nodig bent. Over het algemeen kunt u van onderstaande gegevens uitgaan per materiaal.

Accuschroefmachine: vaak minder krachtig en daarom niet geschikt om mee te boren, maar wel uiterst geschikt om mee te schroeven.
Accuschroefboormachine: veelzijdig in gebruik; geschikt voor zowel schroeven als boren in de meeste metaal- en houtsoorten, maar weer niet geschikt om te boren in hard gesteente en/of beton.
Accuklopboormachine: erg handig voor het boren in hard gesteente, zoals bakstenen. Echter is deze niet krachtig genoeg om mee te boren in beton.
Accuboorhamer: een van de zwaardere type boren; geschikt om in beton en hard gesteente te boren, zoals de meeste binnenmuren. Let hierbij op dat u het beste de SDS-boorkop kunt gebruiken als u in beton wilt boren.
Voor specialistische klussen kunt u ook kiezen voor een accu haakse boormachine of een accu schroefautomaat.

Het hangt er dus vanaf waarvoor u de accuboormachine wilt gaan gebruiken. Bij regelmatig en zwaar gebruik is het verstandig om te investeren in een kwalitatief hoogwaardige machine.

Voor nog meer tips over de aanschaf van een accuboormachine kunt u onze blog lezen die wij over dit onderwerp hebben geschreven. Komt u hierna er toch nog niet uit, of wilt u meer informatie, dan kunt daarnaast natuurlijk ook altijd bij onze klantenservice terecht met al uw vragen over onze accuboormachines en accessoires hiervoor.

Accuboormachines van de beste merken

Wij hebben een hoop boormachines in ons assortiment. Dit allemaal van betrouwbare merken. Denk hier bijvoorbeeld aan Makita, Bosch Blauw, Festool, DeWALT & Metabo. Dit zijn accuboormachines voor zowel professioneel als particulier gebruik. Ook kunt u bij ons terecht voor accessoires voor uw accuboormachine, denk hier bijvoorbeeld aan: accu’s, opladers, bitjes , koffers & handgrepen. Doordat wij nauw samenwerken met de merken die wij voeren, kunt u bovendien regelmatig profiteren van zeer aantrekkelijke acties en aanbiedingen bij de aanschaf van een accuboormachine. Wij proberen altijd zo concurrerend mogelijk te zijn met onze concurrenten en bieden u een zo goed mogelijk prijs.

Waarom een accuboormachine bij ToolMax bestellen

ToolMax is uw betrouwbare partner als het om de aanschaf van nieuw gereedschap gaat. Wij bestaan al sinds 2005 en u kunt dan ook zorgeloos een nieuwe afkortzaag bij ons bestellen. Hulp nodig bij het uitkiezen van een nieuwe zaag? Dan kunt u ons altijd even bellen of een bericht sturen. Onze medewerkers helpen u namelijk graag verder. Omdat wij begrijpen dat u graag snel aan de slag wilt, is het bij voorraadartikelen vaak mogelijk om voor Same Day Delivery te kiezen. Maar ook wanneer dit niet mogelijk is, wordt uw bestelling meestal de volgende werkdag al bij u bezorgd. De gedetailleerde levertijd staat bij ieder product beschreven.


1-72 of 1122

1-72 of 1122