Inloggen
Klusmandje
   Gratis verzending vanaf € 60,-*              Vandaag verzonden indien op voorraad én voor 22:45 besteld              Same Day Delivery indien voor 11:00 besteld

Boormachines

Een boormachine is een machine die geschikt is voor het vastdraaien van schroeven en voor het boren in hout en zacht gesteente. Een boormachine is niet geschikt voor het boren in hardere steensoorten zoals baksteen of beton. Voor het boren in baksteen kunt u het beste een klopboormachine kopen en voor het boren in beton adviseren wij om een boorhamer te kiezen.


Bij Toolmax vindt u een groot aantal betrouwbare boormachines in ons assortiment, stuk voor stuk van gerenommeerde merken. We helpen u graag bij uw keuze voor een nieuwe boormachine en/of bijpassende accessoires.


Waar let u op bij aankoop van een boormachine?

Wanneer u een boormachine wilt aanschaffen raden wij u aan om te letten op de boorkop, voltage, vermogen, toerental en het koppel van de boormachine.


Bij het kopen van een nieuwe boormachine is de boorkop (boorhouder) een cruciaal onderdeel om rekening mee te houden. Een boorkop is namelijk niet op elke boormachine hetzelfde. Er zijn boormachines die uitgerust zijn met een snelspanboorkop en er zijn machines met een SDS-boorkop. Het verschil is dat manier waarop de boor vastzit in de boorkop. Bij een snelspanboorkop draait u de boor in een handbeweging vast terwijl u bij een SDS-boorkop de boor als het ware in de schacht klikt. SDS-boorkoppen kunt u overigens onderverdelen in SDS-plus en SDS-max. Een SDS-max boorkop heeft een extra sleuf en een bredere schacht waardoor deze boorkop meer geschikt is voor de zware klussen en sloopwerkzaamheden.


Het voltage bepaald voor een groot deel de kracht van de machine en dus ook de klus die u kunt uitvoeren met de machine. Het vermogen van de boormachine wordt uitgedrukt in watt (W) en geeft in principe aan hoeveel stroom de boormachine verbruikt. Vaak is het zo dat hoe hoger het vermogen is, hoe hoger de kracht is. Dit bepaalt dus voor welke klus uw boormachine geschikt is. Het is vooraf belangrijk om goed na te denken over welke klus u wilt gaan uitvoeren.


Het toerental van de boormachine staat voor het aantal omwentelingen per minuut, ook wel de snelheid. Bij de meeste boormachines kun je de snelheid zelf instellen zodat je het toerental van de boormachine aan kunt passen aan de hardheid van het materiaal waar u in gaat boren. Een hoog toerental kiest u wanneer u gaat boren in zachtere materialen en een lager toerental wanneer u gaat boren in harder materiaal. In uw beslissing voor een boormachine dient u ook te bedenken wat de diameter van het gat zal gaan worden. Hoe groter het gat gaat worden, hoe harder de boormachine moet werken en hoe hoger het toerental zal moeten zijn.


Het koppel van een boormachine wordt ook wel het draaimoment genoemd. Hoe hoger het koppel is, hoe krachtiger, sneller en dieper u kunt schroeven en boren. Het draaimoment wordt uitgedrukt in newtonmeter (Nm).


Let er bij uw keuze ook op dat sommige boormachines worden geleverd met allerlei extra’s en accessoires. Er zijn namelijk sets te koop waar bijvoorbeeld een koffer, boren en schroefbits meegeleverd worden. Dit kan voor u goedkoper uitpakken dan wanneer u de accessoires achteraf los dient te kopen.


Boormachines van de beste merken

We hebben enkel boormachines van betrouwbare merken in ons assortiment. Of u nu een hobbymatige klusser bent of dat u juist op zoek bent naar een professionele boormachine, wij helpen u graag verder. Merken waarvoor u bij ons terecht kunt zijn bijvoorbeeld Makita, DeWalt, Hitachi, Metabo en Bosch. Voor de boormachines van deze merken verkopen wij ook een groot aantal officiële en universele accessoires. Doordat wij nauw samenwerken met de merken die wij voeren, kunt u bovendien regelmatig profiteren van zeer aantrekkelijke acties en aanbiedingen bij de aanschaf van een boormachine.


Een boormachine bij Toolmax bestellen

Toolmax is uw betrouwbare partner als het om de aanschaf van nieuw gereedschap gaat.


Wij bestaan al sinds 2005 en u kunt dan ook zorgeloos een nieuwe boormachine bij ons bestellen. Hulp nodig bij het uitkiezen van een boormachine? Dan kunt u ons altijd even bellen of een bericht sturen. Onze medewerkers helpen u namelijk graag verder. Omdat wij begrijpen dat u graag snel aan de slag wilt, is het bij voorraadartikelen vaak mogelijk om voor Same Day Delivery te kiezen. Maar ook wanneer dit niet mogelijk is, wordt uw bestelling meestal de volgende werkdag al bij u bezorgd. De gedetailleerde levertijd staat bij ieder product beschreven.


Klusmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen