Klopboormachine

Een klopboormachine is een boormachine waarmee u met behulp van de klopfunctie door materiaal kunt boren waar een normale boormachine niet doorheen komt. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld metaal, metselwerk, baksteen of gips. Een klopboormachine kunt u zowel gebruiken om te schroeven en om te boren.

Bij Toolmax vindt u een groot aantal betrouwbare klopboormachines in ons assortiment, stuk voor stuk van gerenommeerde merken. We helpen u graag bij uw keuze voor een nieuwe klopboormachine en/of bijpassende accessoires.

...

Waar let u op bij aankoop van een klopboormachine?

Wanneer u een klopboormachine wilt aanschaffen raden wij u aan om te letten op voltage, versnellingen, het koppel, accu of netstroom en bits en boren. De kracht van een klopboormachine wordt voor een groot deel bepaald door voltage. Dit houdt in dat wanneer een machine meer voltage heeft, des te krachtiger de machine is. Vaak is het ook zo dat een machine met meer volt zwaarder is qua gewicht dan een machine met minder volt.

Een standaard klopboormachine is meestal uitgerust twee versnellingen. De eerste versnelling kunt u, net zoals een boorhamer, gebruiken om te schroeven. De eerste versnelling heeft tevens een lager toerental dan de tweede versnelling. De tweede versnelling kunt u gebruiken om te boren. Er zijn ook klopboormachines met slechts één versnelling. Deze kunt u beter gebruiken om te schroeven in materialen en het beste is om deze niet te gebruiken om te boren. Let hier dus goed op bij de aanschaf van een klopboormachine.

Het koppel zorgt deels voor de kracht van de machine. Dit wordt weergegeven als het draaivermogen en wordt gemeten in newtonmeter (Nm). Er zijn veel modellen waarbij u de mogelijkheid heeft om dit aan te passen op het materiaal waar u in schroeft of boort. Wanneer u bijvoorbeeld dikke schroeven wilt schroeven of grote gaten wilt boren, dan heeft u meer kracht nodig en dus meer newtonmeter.

De keuze tussen een klopboormachine op accu of netstroom is afhankelijk van uw eigen voorkeur. Het werken met een klopboormachine op accu kan fijn zijn omdat u dan niet beperkt wordt door een snoer. Het is bij een klopboormachine op accu wel aan te raden dat u een tweede accu heeft zodat u tijdens een klus niet met een lege accu komt te zitten. Wanneer u kiest voor een klopboormachine op netstroom, dan heeft u vaak een krachtigere machine maar wordt u wel beperkt in uw beweging vanwege het snoer. Tevens zal u altijd in de buurt van een stopcontact moeten werken of een kabelhaspel nodig hebben.

Klopboormachines van de beste merken

We hebben enkel klopboormachines van betrouwbare merken in ons assortiment. Of u nu een hobbymatige klusser bent of dat u juist op zoek bent naar een professionele klopboormachine, wij helpen u graag verder. Merken waarvoor u bij ons terecht kunt zijn bijvoorbeeld Makita, DeWalt, Metabo en Bosch. Voor de zaagtafels van deze merken verkopen wij ook een groot aantal officiële en universele accessoires. Doordat wij nauw samenwerken met de merken die wij voeren, kunt u bovendien regelmatig profiteren van zeer aantrekkelijke acties en aanbiedingen bij de aanschaf van een klopboormachine.

Een klopboormachine bij Toolmax bestellen

Toolmax is uw betrouwbare partner als het om de aanschaf van nieuw gereedschap gaat.

Wij bestaan al sinds 2005 en u kunt dan ook zorgeloos een nieuwe klopboormachine bij ons bestellen. Hulp nodig bij het uitkiezen van een klopboormachine? Dan kunt u ons altijd even bellen of een bericht sturen. Onze medewerkers helpen u namelijk graag verder. Omdat wij begrijpen dat u graag snel aan de slag wilt, is het bij voorraadartikelen vaak mogelijk om voor Same Day Delivery te kiezen. Maar ook wanneer dit niet mogelijk is, wordt uw bestelling meestal de volgende werkdag al bij u bezorgd. De gedetailleerde levertijd staat bij ieder product beschreven.


1-72 of 91

1-72 of 91