Stiga

Stiga

www.stiga.nl

Stiga Group (destijds opgericht als Firma Fabriksprodukter) is een Zweedse leverancier voor de productie van diverse soorten (gemotoriseerd) tuingereedschap en grasmaaiers. Het bedrijf is opgericht op 6 maart 1934 in Tranås, Zweden door Stig Hjelmquist.


...

Het bedrijf begon in 1934 (onder de nam Stiga Sports) als producent van diverse soorten sportproducten, zoals tafeltennistafels, snowriders en tafelhockeytafels. Pas in 1958 begon het bedrijf met de productie van tuingereedschap, namelijk met grasmaaiers. In 2000 werd Stiga over genomen door Castelgarden SpA via een fusie met Alpina Professional & Garden SpA. De expansie van het bedrijf zorgde er voor dat het bedrijf internationaal nog beter en nog uitgebreider kan opereren. Inmiddels is Stiga actief in o.a. Oostenrijk, Zweden, Duitsland en Noorwegen, maar ook in Nieuw-Zeeland & Noord- en Zuid Amerika. Het bedrijf verkoopt in meer dan 70 landen over de wereld hun producten.


Stiga onderscheidt zich door hun specialisme en een kleiner assortiment. Door dat het bedrijf 1 soort producten verkoopt kan het zich hierin echt specialiseren en constant innoveren. Ook probeert het bedrijf hun producten zo geschikt mogelijk te maken voor de specifieke werkzaamheden waar deze voor gebruikt kan worden. Een voorbeeld hiervan hun koppelcurve systeem in hun motoren (een motor passend voor elke unieke machine en zijn werkzaamheden). Ook heeft Stiga hun E-power lijn accu’s ontwikkelt, speciaal ontwikkelt voor het werken in de tuin, hierbij testen ze op een realistische maar volledige gebruiksstroom. Ook heeft Stiga verschillende soorten machines en lijnen, passend bij de wensen en behoeften van de klant (van beginnende tot ervaren tuinier).


Het assortiment van Stiga bestaat uit o.a.: grasmaaiers, heggenscharen en bosmaaiers.


1-72 of 114

1-72 of 114