Vlakschuurmachine

Een vlakschuurmachine is een schuurmachine waarmee u grote oppervlakten kunt schuren. Een vlakschuurmachine heeft een stuk schuurpapier wat in de vorm van een kruis beweegt. Deze bewegingen kan een mens niet met het blote oog waarnemen omdat de trillingen enorm snel gaan. Met een vlakschuurmachine kunt u bijvoorbeeld wanden, deuren en tafels schuren vanwege de rechthoekige zool van de machine. Een vlakschuurmachine is over het algemeen goedkoper dan een excentrische schuurmachine of een deltaschuurmachine. Bij een vlakschuurmachine dient u wel rekening met de nerf in het houd te houden omdat de zool niet meedraait.

Bij Toolmax vindt u een groot aantal betrouwbare vlakschuurmachines in ons assortiment, stuk voor stuk van gerenommeerde merken. We helpen u graag bij uw keuze voor een nieuwe vlakschuurmachine en/of bijpassende accessoires.

...

Waar let u op bij aankoop van een vlakschuurmachine?

Wanneer u een vlakschuurmachine wilt aanschaffen raden wij u aan om te letten op het vermogen, trillingswaarden, variabele snelheid, stofafzuiging en het gewicht.

Het vermogen is samen met het toerental van een vlakschuurmachine erg belangrijk omdat dit de kracht van de schuurmachine bepaalt. Een machine waarbij u het vermogen en toerental zelf kunt instellen is aan te raden omdat bij een te hoog toerental uw werkstuk kapot kan gaan.

Een ander aspect om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuwe vlakschuurmachine zijn de trillingswaarden. De schuurbewegingen van een schuurmachine worden namelijk veroorzaakt doormiddel van trillingen. Deze trillingen voelt u door uw hele lichaam wanneer de trillingswaarde hoog is. Wanneer u lang wilt werken met een schuurmachine is een vlakschuurmachine met een lage trillingswaarde dus aan te raden.

Naast een vlakschuurmachine met een lage trillingswaarde is een schuurmachine met een variabele snelheid ook een fijne optie. Dit houdt in dat u dus zelf de snelheid van de machine kunt instellen. Bij een schuurmachine staat dit meestal vermeld als variabele snelheid of instelbaar toerental. Tevens is het instellen van de snelheid ook goed voor uw werkstuk. Bij een te hoge snelheid kan uw werkstuk namelijk beschadigd raken door de trillingen. Meestal staat er in de handleiding van een schuurmachine wel aangegeven wat de geschikte snelheid is voor uw werkstuk.

Een schuurmachine met stofafzuiging is ook voor een hobbyklusser en een professional erg handig. Het scheelt na afloop namelijk enorm wat opruimwerk omdat tijdens het schuren het stof en gruis automatisch wordt afgezogen.

Een ander punt wat ook uw aandacht verdient bij de keuze van een vlakschuurmachine is het gewicht van de machine. Wanneer u een lange periode aan het werk bent met een schuurmachine, is het fijn dat de schuurmachine niet al te zwaar is. Na een lange periode schuren gaat u namelijk zeker merken dat uw spieren vermoeid raken. Een lichtere machine heeft dan uiteraard de voorkeur.

Vlakschuurmachines zijn zowel los te koop als in een set. Let er bij het maken van de keuze dus goed op welke accessoires en extra’s er geleverd worden bij de machine. Een machine inclusief verschillende soorten schuurpapier kan goedkoper uitpakken dan wanneer u het schuurpapier nog los erbij dient te kopen.

Vlakschuurmachines van de beste merken

We hebben enkel vlakschuurmachines van betrouwbare merken in ons assortiment. Of u nu een hobbymatige klusser bent of dat u juist op zoek bent naar een professionele vlakschuurmachine, wij helpen u graag verder. Merken waarvoor u bij ons terecht kunt zijn bijvoorbeeld Makita, Metabo, Festool en Bosch. Voor de vlakschuurmachine van deze merken verkopen wij ook een groot aantal officiële en universele accessoires, zoals schuurpapier. Doordat wij nauw samenwerken met de merken die wij voeren, kunt u bovendien regelmatig profiteren van zeer aantrekkelijke acties en aanbiedingen bij de aanschaf van een vlakschuurmachine.

Een vlakschuurmachine bij Toolmax bestellen

Toolmax is uw betrouwbare partner als het om de aanschaf van nieuw gereedschap gaat.

Wij bestaan al sinds 2005 en u kunt dan ook zorgeloos een nieuwe vlakschuurmachine bij ons bestellen. Hulp nodig bij het uitkiezen van een vlakschuurmachine? Dan kunt u ons altijd even bellen of een bericht sturen. Onze medewerkers helpen u namelijk graag verder. Omdat wij begrijpen dat u graag snel aan de slag wilt, is het bij voorraadartikelen vaak mogelijk om voor Same Day Delivery te kiezen. Maar ook wanneer dit niet mogelijk is, wordt uw bestelling meestal de volgende werkdag al bij u bezorgd. De gedetailleerde levertijd staat bij ieder product beschreven.


1-72 of 92

1-72 of 92