DeWalt

DeWalt

www.dewalt.nl

De Walt is een Amerikaanse producent van diverse soorten elektrische en handgereedschappen, opgericht in 1924 in Leacock-Leola-Barevilla door Raymond Elmer DeWALT (uitvinder van de afkortzaag). DeWALT is een dochter onderneming van Stanley Black & Decker.


...

Het bedrijf werd in 1947 na een exponentiële groei ondergebracht bij DeWALT Inc. Waarna het bedrijf werd vervolgens in 1949 verkocht aan American Machine & Foundry Co. Inc waarna het in 1960 wederom werd verkocht aan de huidige moedermaatschappij Stanley Black & Decker.


In 1992 lanceert DeWALT zijn nieuwe assortiment portable gereedschap en accessoires speciaal ontworpen voor bedrijven die o.a. actief zijn in de huizenbouw, renovatie en houtbewerking. In 2011 fuseerde het bedrijf met het Duitse merk ELU waardoor het assortiment flink is uitgebreid.


DeWALT kenmerkt zich door hun goede naam als ontwerper, ontwikkelaar en producent van duurzame en professionele machines, deze naam hebben zij in hun lange bestaan opgebouwd. Ook onderscheidt het bedrijf zich door de hoge kwaliteit machines die het levert, dit komt door hun vele jaren ervaring en omdat het bedrijf constant innoveert en de nieuwste technologieën gebruikt voor het maken van hun machines en accessoires. Hierbij legt DeWALT echt de focus op compacter en lichter werken maar met meer kracht en meer vermogen.


Een voorbeeld hiervan is het 54V XR Flexvolt systeem, dit is een extreem krachtige accu waardoor u geen snoer meer nodig heeft (de kracht van een snoer in een accu) en bovendien is dit systeem ook compatibel met het 18v platform waardoor deze breed inzetbaar is.


Het assortiment van DeWALT bestaat uit o.a.: schroefmachines, boormachines, cirkelzagen, haakse slijpers en decoupeerzagen. Stuk voor stuk krachtige machines, voorzien van moderne systemen.

Dewalt Actie

1-72 of 1192

1-72 of 1192