Zaagtafel

Een zaagtafel, ook wel tafelzaag of tafelcirkelzaag genoemd, is een zaagmachine waarmee u gemakkelijk materialen kunt zagen door het materiaal over het zaagblad te bewegen. Een zaagtafel is niet weg te denken uit de werkplaats van een beginnend- en professionele klusser.

Bij Toolmax vindt u een groot aantal betrouwbare zaagtafels in ons assortiment, stuk voor stuk van gerenommeerde merken. We helpen u graag bij uw keuze voor een nieuwe zaagtafel en/of bijpassende accessoires.

...

Waar let u op bij aankoop van een zaagtafel?

Wanneer u een zaagtafel wilt aanschaffen raden wij u aan om te letten op de zaagdiepte, het vermogen van de zaagtafel, het zaagblad, de veiligheid en overige extra opties. Als u bijvoorbeeld laminaat wilt zagen dan is de zaagdiepte minder van belang dan wanneer u dikke balken wilt zagen. Voor dikke balken heeft u al snel een zaagdiepte nodig tot 100 mm. Daarom is het voordat u de zaagtafel koopt verstandig om erop te letten dat de zaagtafel de voor uw klus benodigde zaagdiepte heeft.

Naast de zaagdiepte is het vermogen van de zaagtafel ook belangrijk. Het vermogen wordt aangegeven in wattage of watt. Een zaagtafel met een hogere wattage geeft meer vermogen dan een machine met minder wattage. Vooral met het zagen van hardere materialen is een hogere wattage erg handig. Tevens is het ook zo dat bij een hogere wattage u de zaagtafel intensiever kunt gaan gebruiken zodat u uren achter elkaar kunt zagen zonder te moeten stoppen.

Zodra u een keuze heeft gemaakt tussen verschillende zaagtafels, is het van belang om het juiste zaagblad te kiezen. Er zijn zaagtafels waarbij een zaagblad wordt bijgeleverd alleen kan het zo zijn dat deze niet geschikt is voor het materiaal dat u wilt gaan zagen. In sommige gevallen worden er extra zaagbladen meegeleverd voor verschillende materialen. Dit kan voor u voordeliger uitpakken dan wanneer u deze zaagbladen los dient te kopen.

De veiligheid van een zaagtafel is misschien wel het punt waar de minste aandacht aan geschonken wordt terwijl de veiligheid misschien wel het belangrijkste aandachtspunt is van een zaagtafel. Denkt u hierbij aan een noodstop of een duwstok waardoor u uw handen niet in de buurt van het zaagblad hoeft te bewegen. Een veiligheidskap op uw zaagtafel is ook aan te raden.

Sommige zaagtafels bieden u extra opties zoals bijvoorbeeld een speciale stofafzuiging. Dit werkt bijvoorbeeld een stuk aangenamer dan wanneer het stof u om de oren vliegt. Daarnaast zijn er zaagtafels die kantelbaar zijn. Een kantelbare zaagtafel is geen overbodige luxe omdat dit u veel gemak kan opleveren. Er zijn ook zaagtafels die aan beide kanten kantelbaar zijn. Let u er tot slot ook op of de zaagtafel geleverd word met of zonder onderstel. Een zaagtafel wordt namelijk niet altijd geleverd met een onderstel.

Zaagtafels van de beste merken

We hebben enkel zaagtafels van betrouwbare merken in ons assortiment. Of u nu een hobbymatige klusser bent of dat u juist op zoek bent naar een professionele zaagtafel, wij helpen u graag verder. Merken waarvoor u bij ons terecht kunt zijn bijvoorbeeld Makita, Metabo, Festool, DeWalt en Bosch. Voor de zaagtafels van deze merken verkopen wij ook een groot aantal officiële en universele accessoires, zoals zaagbladen en onderstellen. Doordat wij nauw samenwerken met de merken die wij voeren, kunt u bovendien regelmatig profiteren van zeer aantrekkelijke acties en aanbiedingen bij de aanschaf van een zaagtafel.

Een zaagtafel bij Toolmax bestellen

Toolmax is uw betrouwbare partner als het om de aanschaf van nieuw gereedschap gaat.

Wij bestaan al sinds 2005 en u kunt dan ook zorgeloos een nieuwe zaagtafel bij ons bestellen. Hulp nodig bij het uitkiezen van een zaagtafel? Dan kunt u ons altijd even bellen of een bericht sturen. Onze medewerkers helpen u namelijk graag verder. Omdat wij begrijpen dat u graag snel aan de slag wilt, is het bij voorraadartikelen vaak mogelijk om voor Same Day Delivery te kiezen. Maar ook wanneer dit niet mogelijk is, wordt uw bestelling meestal de volgende werkdag al bij u bezorgd. De gedetailleerde levertijd staat bij ieder product beschreven.


1-72 of 100

1-72 of 100