Las-apparaat

Een lasapparaat wordt gebruikt om stalen of aluminium platen met elkaar te verbinden. Er zijn verschillende lasapparaten verkrijgbaar, namelijk elektrode lasapparaten, TIG lasapparaten en MIG/MAG lasapparaten. Deze lasapparaten hebben elk zijn eigen kenmerken en zijn geschikt voor een andere soort klus. Elektrode lasapparaten zijn geschikt voor kleine reparatiewerkzaamheden. Deze elektrode lasapparaten zijn geschikt voor doe-het-zelvers en beginners. Een TIG lasapparaat is geschikt voor het restaureren van auto’s, motoren en andere objecten waarbij precies werken vereist is. Met deze lasapparaten maak je lasverbindingen van een hoge kwaliteit. MIG/MAG lasapparaten zijn geschikt voor het maken van snelle en grootschalige lasverbindingen van hoge kwaliteit. Deze lasapparaten worden door doe-het-zelvers en professionals gebruikt voor omvangrijke projecten.

Bij Toolmax vindt u een groot aantal betrouwbare lasapparaten in ons assortiment, stuk voor stuk van gerenommeerde merken. We helpen u graag bij uw keuze voor een nieuw lasapparaat en/of bijpassende accessoires.

...

Waar let u op bij aankoop van een lasapparaat?

Wanneer u een lasapparaat wilt aanschaffen raden wij u aan om te letten op amperage, inschakelduur en pulse functie. Voordat u een lasapparaat gaat aanschaffen is het belangrijk om te weten welke lastechniek u gaat toepassen. Wat voor machine u kiest hangt namelijk af van de klussen die u van plan bent te doen.

Het maximale amperage van een lasapparaat geeft het vermogen aan waarmee u kunt lassen. Hierbij is de vuistregel dat u per millimeter staal, 40 ampère nodig heeft. Wanneer u dus een stalen plaat van 10 millimeter wilt lassen, heeft u een lasapparaat nodig die een amperage van 400 heeft. Houdt u er wel rekening mee dat u boven een vermogen van 200 ampère vaak naar een krachtstroom van 400 volt over moet gaan. Een lasapparaat van 200 ampère is niet aan te sluiten op het normale elektriciteitsnetwerk.

Ook de inschakelduur van een lasapparaat is belangrijk. De inschakelduur geeft aan hoelang u het apparaat kunt gebruiken voordat het apparaat zichzelf zal uitschakelen om oververhitting te voorkomen. Over het algemeen kunt u een lasapparaat niet langer dan 10 minuten achter elkaar gebruiken. De inschakelduur geeft daarom aan waarmee u continu kunt lassen bij 100% (10 minuten) en 20% (2 minuten). Hierna moet het apparaat eerst afkoelen voordat u weer kunt lassen. Is het vermogen bij een inschakelduur van 60% bijvoorbeeld 200 ampère, betekent dat dat u 6 minuten lang met een spanning van 200 ampère kunt lassen.

Een pulse functie is noodzakelijk wanneer u aluminium of dunwandig RVS wilt gaan lassen. De pulse functie zorgt ervoor dat het lasapparaat kan pulseren tussen basisstroom en piekstroom. De mogelijkheid om te wisselen tussen twee stroomsterktes ziet u bij TIG en MIG/MAG lasapparaten. Bij pulserend lassen wordt er minder warmte ingebracht waardoor het materiaal niet zal gaan vervormen. Tevens komen er ook weinig tot geen vonken vrij en is het gemakkelijker om bijvoorbeeld in een verticale positie te lassen. De optimale branding bij een pulse functie zorgt ook voor een gelijkmatige en hoogwaardige las met minder kans op bindingsfouten. Bij een dubbele pulse functie wordt ook het toevoegmateriaal pulserend aangeleverd waardoor het resultaat een zeer mooie las wordt.

Lasapparaten van de beste merken

We hebben enkel lasapparaten van betrouwbare merken in ons assortiment. Of u nu een hobbymatige klusser bent of dat u juist op zoek bent naar een professioneel lasapparaat, wij helpen u graag verder. Merken waarvoor u bij ons terecht kunt zijn bijvoorbeeld Gys en Telwin. Voor de lasapparaten van deze merken verkopen wij ook een groot aantal officiële en universele accessoires. Doordat wij nauw samenwerken met de merken die wij voeren, kunt u bovendien regelmatig profiteren van zeer aantrekkelijke acties en aanbiedingen bij de aanschaf van een lasapparaat.

Een lasapparaat bij Toolmax bestellen

Toolmax is uw betrouwbare partner als het om de aanschaf van nieuw gereedschap gaat.

Wij bestaan al sinds 2005 en u kunt dan ook zorgeloos een nieuw lasapparaat bij ons bestellen. Hulp nodig bij het uitkiezen van een lasapparaat? Dan kunt u ons altijd even bellen of een bericht sturen. Onze medewerkers helpen u namelijk graag verder. Omdat wij begrijpen dat u graag snel aan de slag wilt, is het bij voorraadartikelen vaak mogelijk om voor Same Day Delivery te kiezen. Maar ook wanneer dit niet mogelijk is, wordt uw bestelling meestal de volgende werkdag al bij u bezorgd. De gedetailleerde levertijd staat bij ieder product beschreven.


39 artikel(en)

39 artikel(en)