Festool

Festool

www.festool.nl
festool uitgebreide service

Festool is high-end merk van elektrisch gereedschap uit Duitsland, opgericht in 1925 opgericht door Gottliev Stoll en Albert Fezer onder de naam Fezer & Stoll. Festool Group GmbH & Co. KG is gevestigd in Wendlingen en is een dochteronderneming van TTS Tooltechnich systems.


...

Het bedrijf begon in 1925, aan het begin produceerde het bedrijf ’s werelds eerste draagbare kettingzaag. Het bedrijf produceert praktijkgerichte producten en systeemoplossingen die de dagelijkse werkzaamheden moesten vergemakkelijken. In 1933 werd de naam van het bedrijf ingekort tot Festo en in 2000 is de naam veranderd naar Festool, een merk die kwalitatief elektrisch- en persluchtgereedschap, verbruiksmaterialen en accessoires aanbiedt.

Festool heeft dochterondernemingen in 26 landen, waaronder: Canada, Frankrijk, Nederland, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea.


Festool onderscheidt zich door het veelvuldige gebruik van systeem gebaseerde systainers (de plastic containers) voor o.a. de machines die ideaal zijn voor stationair werk (een voorbeeld hiervan zijn de systainers met het zogeheten T-Loc systeem, hierdoor kan deze met slechts één draaibeweging geopend, gesloten en gekoppeld worden). Festool biedt kwalitatief sterke en goede machines aan met een lange levensduur, het vertrouwen in de kwaliteit van de machines is terug te zien in het feit dat Festool tot 10 jaar na aankoop garantie biedt op reserve onderdelen. Ook onderscheidt Festool zich met hun garantie (tegen eventuele extra bijbetaling), een aantal voorbeelden hiervan zijn de: verzekering tegen alle reparatiekosten, verzekering tegen diefstal, 10 jaar garantie op reserveonderdelen en kopen zonder risico.


Het assortiment van Festool bestaat uit o.a.: Frezen, schuurmachines, (inval)zagen, schuurmachines en diverse soorten boormachines.

Festool Actie

1-72 of 382

1-72 of 382