Schaafmachine

Een schaafmachine is een machine die u kunt gebruiken om houten werkstukken mee te schaven. Hiermee bedoelen wij dat u de werkstukken voorziet van een glad oppervlak door de splinters en ruwe rafelranden van het hout te verwijderen met behulp van de schaafmachine. U kunt een schaafmachine ook gebruiken voor het bijschaven van een deur die niet meer goed dicht wil of om harde randen schuin af te vlakken. Er bestaan zowel manuele als elektrische schaafmachines. Een manuele schaafmachine werkt puur op de kracht die gezet wordt door de gebruiker terwijl een elektrische schaafmachine uit zichzelf al krachtiger is.

Bij Toolmax vindt u een groot aantal betrouwbare schaafmachines in ons assortiment, stuk voor stuk van gerenommeerde merken. We helpen u graag bij uw keuze voor een nieuwe schaafmachine en/of bijpassende accessoires.

...

Waar let u op bij aankoop van een schaafmachine?

Wanneer u een schaafmachine wilt aanschaffen raden wij u aan om te letten op het materiaal van de schaafbladen, de schaafbreedte, de snelheid en het werkcomfort. Het materiaal van een schaafblad is erg belangrijk omdat u natuurlijk lang gebruik van uw schaafmachine wilt maken voordat het blad bot wordt. Voor de kwaliteit van uw werkstuk is het van belang dat de schaafbladen gemaakt zijn van stevig metaal. Het liefst gemaakt van een hard metaal. U bent dan namelijk verzekerd van een glad en gelijkmatig resultaat. Het is ook goed om vooraf te kijken of de schaafbladen eenvoudig te vervangen zijn.

De schaafbreedte van de schaafmachine is ook een belangrijk punt om rekening mee te houden voordat u een schaafmachine koopt. Des te breder de schaafbreedte is, des te makkelijker en sneller u grote oppervlaktes kunt bewerken. Bij het bewerken van grote oppervlaktes is het dus aan te raden om een schaafmachine te kiezen met een zo groot mogelijke schaafbreedte. Bij het bewerken van kleine oppervlaktes kiest u voor een machine met een kleiner schaafblad. Voor een hobbyklusser is een machine met een schaafbreedte van ongeveer 80 mm geschikt om kleine en middelgrote werkstukken te bewerken. Wanneer u grotere projecten wilt aangaan, dan is het verstandig om te kijken naar een professionele schaafmachine met een schaafbreedte van ongeveer 150 mm.

De snelheid van een schaafmachine wordt weergegeven als toerental per minuut. Des te hoger het toerental is, des te sneller de machine werkt. Wanneer u kiest voor een machine met een hoog toerental zal u merken dat u sneller klaar bent met een klus. Sommige schaafmachines zijn gemaakt met twee schaafbladen waardoor de machine nog sneller werkt dan een schaafmachine met één schaafblad. Voor eenvoudige klussen voldoet een standaard machine met één schaafblad. Zodra u grote klussen hebt of wanneer u de machine vaak gaat gebruiken, dan is het absoluut geen slecht idee om te kijken naar een schaafmachine met twee schaafbladen en een hoog toerental.

Omdat schaven een vrij zware werkzaamheid is, is het fijn wanneer de schaafmachine comfortabel en hanteerbaar. Hierdoor zal het werkgenot tijdens het klussen vergroot worden. De ideale machine is een machine die ergonomisch ontworpen is en waarbij het gewicht niet al te zwaar is. U kunt dan namelijk langer achter elkaar werken zonder vermoeid te raken. Een machine met een soft grip handvat is ook echt een aanrader. U heeft dan namelijk een stevige en stabiele greep waardoor u veiliger te werk kunt gaan. Tenslotte is het raadzaam om te kijken naar een machine met een in te stellen schaafdiepte zodat je zeker weet dat je nauwkeurig te werk kan gaan.

Schaafmachines van de beste merken

We hebben enkel schaafmachines van betrouwbare merken in ons assortiment. Of u nu een hobbymatige klusser bent of dat u juist op zoek bent naar een professionele schaafmachine, wij helpen u graag verder. Merken waarvoor u bij ons terecht kunt zijn bijvoorbeeld Bosch, Makita, Metabo, Festool en DeWalt. Voor de schaafmachines van deze merken verkopen wij ook een groot aantal officiële en universele accessoires. Doordat wij nauw samenwerken met de merken die wij voeren, kunt u bovendien regelmatig profiteren van zeer aantrekkelijke acties en aanbiedingen bij de aanschaf van een schaafmachine.

Een schaafmachine bij Toolmax bestellen

Toolmax is uw betrouwbare partner als het om de aanschaf van nieuw gereedschap gaat.

Wij bestaan al sinds 2005 en u kunt dan ook zorgeloos een nieuwe schaafmachine bij ons bestellen. Hulp nodig bij het uitkiezen van een schaafmachine? Dan kunt u ons altijd even bellen of een bericht sturen. Onze medewerkers helpen u namelijk graag verder. Omdat wij begrijpen dat u graag snel aan de slag wilt, is het bij voorraadartikelen vaak mogelijk om voor Same Day Delivery te kiezen. Maar ook wanneer dit niet mogelijk is, wordt uw bestelling meestal de volgende werkdag al bij u bezorgd. De gedetailleerde levertijd staat bij ieder product beschreven.


48 artikel(en)

48 artikel(en)