Reciprozaag

Een reciprozaag is een langwerpige zaagmachine en is geschikt voor het wat grovere zaagwerk zoals het zagen van takken, houten balken en kunststof- of metalen buizen. Vanwege de langwerpige vorm is de reciprozaag te gebruiken in verschillende posities. Zo kunt u een reciprozaag bijvoorbeeld goed gebruiken om langs een muur of onder de vloer te zagen. De zaag is ook ideaal te gebruiken wanneer u bijvoorbeeld een uitstekende buis uit een muur wilt afzagen.

Een reciprozaag maakt dezelfde zaagbeweging als een decoupeerzaag alleen heeft een reciprozaag een sterkere motor waardoor deze gebruikt kan worden voor zwaarder zaagwerk. De zaagbladen van een reciprozaag zijn verwisselbaar zodat u deze kunt aanpassen op de te zagen materialen.

Bij Toolmax vindt u een groot aantal betrouwbare reciprozagen in ons assortiment, stuk voor stuk van gerenommeerde merken. We helpen u graag bij uw keuze voor een nieuwe reciprozaag en/of bijpassende accessoires.

...

Waar let u op bij aankoop van een reciprozaag?

Wanneer u een reciprozaag gaat kopen is het voor uw keuze belangrijk waar u de reciprozaag voor wilt gebruiken. Wilt u bijvoorbeeld af en toe wat snoeien dan heeft u een andere kwaliteit nodig dan wanneer u de zaag wilt gebruiken voor dagelijks gebruik om bijvoorbeeld door zware materialen te zagen.

Belangrijke aandachtspunten bij het kiezen van een reciprozaag zijn de wattage, zaagbladen en de aandrijving van de zaag. De wattage vertelt u meer over de kracht van de machine. Des te hoger de wattage is, des te krachtiger is de machine. Bij het zagen van bijvoorbeeld beton moet de machine beschikken over veel kracht omdat je anders het risico loopt dat de bladen snel bot raken.

Daarnaast is het handig om te weten of de reciprozaag geleverd wordt met of zonder extra zaagbladen en welke zaagbladen op de machine passen. Sommige machines worden namelijk standaard geleverd met een aantal zaagbladen terwijl andere machines worden geleverd met een enkel zaagblad. Wanneer u van plan bent om de zaag intensief te gaan gebruiken raden wij u aan om alvast een extra setje zaagbladen aan te schaffen zodat u tijdens een klus niet met een bot zaagblad moet zagen.

Wanneer u weet waar u de reciprozaag voor gaat gebruiken is het aan u om de keuze te maken tussen een accu of bekabelde machine. Het verschil hierin is dat wanneer u kiest voor een reciprozaag op accu dat u meer bewegingsvrijheid heeft tegenover een bekabelde machine waarbij u minder bewegingsvrijheid heeft maar waarbij de machine krachtiger is. Als u kiest voor een machine op accu, dan raden wij u aan om goed te kijken hoeveel accu’s er geleverd worden. Er zijn namelijk exemplaren waarbij u twee accu’s krijgt waardoor u tijdens een klus van accu kunt wisselen. Hierdoor kunt u de accu tijdens uw klus wisselen zodat u niet met een lege accu komt te zitten.

Reciprozagen van de beste merken

We hebben enkel reciprozagen van betrouwbare merken in ons assortiment. Of u nu een hobbymatige klusser bent of dat u juist op zoek bent naar een professionele reciprozaag, wij helpen u graag verder. Merken waarvoor u bij ons terecht kunt zijn bijvoorbeeld Makita, DeWalt, Metabo en Bosch. Voor de reciprozagen van deze merken verkopen wij ook een groot aantal officiële en universele accessoires, zoals zaagbladen. Doordat wij nauw samenwerken met de merken die wij voeren, kunt u bovendien regelmatig profiteren van zeer aantrekkelijke acties en aanbiedingen bij de aanschaf van een reciprozaag.

Een reciprozaag bij Toolmax bestellen

Toolmax is uw betrouwbare partner als het om de aanschaf van nieuw gereedschap gaat.

Wij bestaan al sinds 2005 en u kunt dan ook zorgeloos een nieuwe reciprozaag bij ons bestellen. Hulp nodig bij het uitkiezen van een reciprozaag? Dan kunt u ons altijd even bellen of een bericht sturen. Onze medewerkers helpen u namelijk graag verder. Omdat wij begrijpen dat u graag snel aan de slag wilt, is het bij voorraadartikelen vaak mogelijk om voor Same Day Delivery te kiezen. Maar ook wanneer dit niet mogelijk is, wordt uw bestelling meestal de volgende werkdag al bij u bezorgd. De gedetailleerde levertijd staat bij ieder product beschreven.


38 artikel(en)

38 artikel(en)