Excenterschuurmachine

Een excentrische schuurmachine is een schuurmachine met een ronde zool die zowel in de rondte draait als excentrisch beweegt. De schuurmachine beweegt dus niet in een cirkel maar meer in een elliptische beweging waardoor de machine als het ware dubbel schuurt. Hierdoor ontstaan er geen cirkelvormige schuurvormen op het door u te bewerken materiaal. Een excenterschuurmachine werkt sneller dan bijvoorbeeld een vlakschuurmachine. Het is met een excenterschuurmachine wel lastig om in hoeken te schuren vanwege de ronde vorm van de schuurzool. Een excenterschuurmachine kunt u gebruiken om gebogen oppervlakten te schuren maar u kunt er natuurlijk ook een recht oppervlak mee schuren.

Bij Toolmax vindt u een groot aantal betrouwbare excenterschuurmachines in ons assortiment, stuk voor stuk van gerenommeerde merken. We helpen u graag bij uw keuze voor een nieuwe excenterschuurmachine en/of bijpassende accessoires.

...

Waar let u op bij aankoop van een excentrische schuurmachine?

Wanneer u een excentrische schuurmachine wilt aanschaffen raden wij u aan om te letten op het vermogen, stofafzuiging, trillingswaarden en variabele snelheid. Het vermogen van een excentrische schuurmachine is erg belangrijk omdat dit de kracht van de schuurmachine weergeeft. Het wattage kan bij schuurmachines erg uiteenlopen van 50 watt tot 2000 watt. Als u op zoek bent naar een excentrische schuurmachine voor professionele klussen, dan is het aan te raden om een machine te kiezen met een hoge wattage. Voor een hobbyklusser is een hoge wattage minder belangrijk.

Een schuurmachine met stofafzuiging is voor zowel een hobbyklusser en een professional erg handig. Het scheelt na afloop namelijk enorm wat opruimwerk omdat tijdens het schuren het stof en gruis automatisch wordt weggezogen.

Een ander aspect om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuwe excentrische schuurmachine zijn de trillingswaarden. De schuurbewegingen van een schuurmachine worden namelijk veroorzaakt doormiddel van trillingen. Deze trillingen voelt u door uw hele lichaam als de trillingswaarde hoog is. Wanneer u lang wilt werken met een schuurmachine is een excenterschuurmachine met een lage trillingswaarde dus aan te raden.

Naast een excentrische schuurmachine met een lage trillingswaarde is een schuurmachine met een variabele snelheid ook een goede optie. Dit houdt in dat u dus zelf de snelheid van de machine kunt instellen. Bij een schuurmachine staat dit meestal vermeld als variabele snelheid of instelbaar toerental. Tevens is het instellen van de snelheid ook goed voor uw werkstuk. Bij een te hoge snelheid kan uw werkstuk namelijk beschadigd raken door de trillingen. Vaak staat er in de handleiding van een schuurmachine wel aangegeven wat de geschikte snelheid is voor uw werkstuk.

Excenterschuurmachines van de beste merken

We hebben enkel excentrische schuurmachines van betrouwbare merken in ons assortiment. Of u nu een hobbymatige klusser bent of dat u juist op zoek bent naar een professionele excentrische schuurmachine, wij helpen u graag verder. Merken waarvoor u bij ons terecht kunt zijn bijvoorbeeld Makita, Festool, Metabo en Bosch. Voor de excenterschuurmachine van deze merken verkopen wij ook een groot aantal officiële en universele accessiores, zoals schuurpapier. Doordat wij nauw samenwerken met de merken die wij voeren, kunt u bovendien regelmatig profiteren van zeer aantrekkelijke acties en aanbiedingen bij de aanschaf van een excenterschuurmachine.

Een excenterschuurmachine bij Toolmax bestellen

Toolmax is uw betrouwbare partner als het om de aanschaf van nieuw gereedschap gaat.

Wij bestaan al sinds 2005 en u kunt dan ook zorgeloos een nieuwe excenterschuurmachine bij ons bestellen. Hulp nodig bij het uitkiezen van een excenterschuurmachine? Dan kunt u ons altijd even bellen of een bericht sturen. Onze medewerkers helpen u namelijk graag verder. Omdat wij begrijpen dat u graag snel aan de slag wilt, is het bij voorraadartikelen vaak mogelijk om voor Same Day Delivery te kiezen. Maar ook wanneer dit niet mogelijk is, wordt uw bestelling meestal de volgende werkdag al bij u bezorgd. De gedetailleerde levertijd staat bij ieder product beschreven.


1-72 of 94

1-72 of 94