Black and Decker

Black and Decker

www.blackanddecker.nl

Black & Decker (opgericht als “The Black & Decker Manufacturing Company”) is een Amerikaanse producent van diverse soorten (elektrisch) (hand)gereedschap en accessoires, opgericht in 1910 door S. Duncan Black & Alonzo G. Decker in Baltimore County, Amerika.

...

Het bedrijf begon in 1910 als producent van diverse soorten (elektrisch)(hand)gereedschap. In 1917 kreeg het bedrijf een octrooi (het alleenrecht op een uitvinding) voor de pistoolgreep en trekkerschakelaar. Ook was het bedrijf de uitvinder van de 1e draagbare elektro boormachine. Door de jaren heen nam het bedrijf een aantal andere bedrijven over om verder te groeien (van Dorn Eletric Tool company in 1928, Emhart corporation in 1989 en nog vele andere). In 2010 fuseerde het bedrijf met Stanley works en zette het bedrijf zich voort als Stanley Black & Decker.


Black & Decker onderscheidt zich voor de hun brede assortiment en het leveren van producten voor zowel doe-het-zelf als professioneel gebruik. Ook heeft het bedrijf een één accu systeem, hun POWERCONNECT™ assortiment (waarbij de zelfde accu voor meer dan 70 soorten home, tuin en doe-het-zelf producten kan worden gebruikt). Dit zorgt er voor dat zowel hun bladblazers als stofzuigers tot decoupeerzagen gebruikt kunnen worden met de zelfde accu. Ook gebruikt het bedrijf de opgedane kennis en de kennis van hun partners voor constante ontwikkeling van hun machines.


Het assortiment van Black & Decker bestaat uit o.a.: diverse soorten tuingereedschap, haakse slijpers, boormachines en nog vele andere producten.48 artikel(en)

48 artikel(en)