Inloggen
Klusmandje
   Gratis verzending vanaf € 60,-*              Vandaag verzonden indien op voorraad én voor 22:45 besteld              Same Day Delivery indien voor 11:00 besteld

Welke accuboormachine heb ik nodig?

Welke accuboormachine heb ik nodig?
Door Webshop ToolMax
Er zijn ontzettend veel verschillende merken en typen accuboormachines. Vanwege de flexibiliteit wordt hier vaak de voorkeur aan gegeven boven elektrische boormachines, zodat u geen last hebt van snoeren. Er zijn een aantal belangrijke aspecten van een boormachine die u moet overwegen voordat u er een aanschaft. Een boorhamer is namelijk voor een heel ander gebruik ontwikkeld dan een klopboormachine en daarom is het goed te weten welke machine u moet aanschaffen.

Is het voor een lichte klus of een zware klus?


Waarvoor gaat u de accuboormachine gebruiken? Hebt u daarbij veel of weinig kracht nodig om in het materiaal te kunnen boren? Indien u weinig kracht nodig bent heeft de klus kunt u het beste een 10,8 volt of 12 volt machine gebruiken. Voor de klussen waarbij u veel kracht nodig bent kunt u het beste een 14,4 volt of 18 volt machine gebruiken en voor het extreme werk neemt u een machine met 24 volt of meer. Het meest gebruikte zijn de 18 volt accuboormachines. Voltage zegt namelijk iets over de kracht van de machine, hoe hoger het voltage is hoe hoger de spanning en daarmee kracht die de machine kan uitoefenen.

Duurt de klus kort of lang?

Hoe vaak u de accuboormachine gaat gebruiken is van groot belang bij de bepaling van de accucapaciteit, welke wordt aangegeven met het aantal Ampère-uur. Hoe hoger dit is, hoe langer u de accu kunt gebruiken. Als vuistregels hanteren wij vaak het volgende:

Kort en/of sporadisch gebruik: 1,5 Ah tot 3 Ah
Regelmatig gebruik: 3 Ah tot 5 Ah
Dagelijks en/of langdurig gebruik: 5 Ah of meer

Wat wil je bereiken met de machine?

Het is belangrijk om na te gaan in welk materiaal u wilt gaan boren, afhankelijk daarvan kunt u bepalen welk type accuboormachine u nodig bent. Over het algemeen kunt u van onderstaande gegevens uitgaan per materiaal:

Accu slagschroevendraaier: vaak minder krachtig en daarom niet geschikt om mee te boren, maar wel uiterst geschikt om mee te schroeven.
Accuschroefboormachine: veelzijdig in gebruik; geschikt voor zowel schroeven als boren in de meeste metaal- en houtsoorten, maar weer niet geschikt om te boren in hard gesteente en/of beton.
Accuklopboormachine: erg handig voor het boren in hard gesteente, zoals bakstenen. Echter is deze niet krachtig genoeg om mee te boren in beton.
Accuboorhamer: een van de zwaardere type boren; geschikt om in beton en hard gesteente te boren, zoals de meeste binnenmuren. Let hierbij op dat u het beste de SDS-boorkop kunt gebruiken als u in beton wilt boren.

Voor specialistische klussen kunt u ook kiezen voor een accu haakseboormachine of een accu schroefautomaat.

Het hangt er dus vanaf waarvoor u de accuboormachine wilt gaan gebruiken. Bij regelmatig en zwaar gebruik is het verstandig om te investeren in een kwalitatief hoogwaardige machine.

Klusmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen