Stihl

Stihl


Andreas Stihl AG & Co. KG is een Duitse producent van diverse soorten tuinmachines, opgericht in 1926 in Stuttgart, Duitsland, opgericht door Andreas Stihl.Het bedrijf werd opgericht in 1926 en was een pionier in het begin van de kettingzaag. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot 1 van de grootste producenten van kettingzagen.


...

In 1930 begon het bedrijf met het exporteren naar het buitenland (o.a. naar Zwitserland, België en Frankrijk). Ook begon Stihl in 1934 met het zelf opleiden van leerling-mecaniciens. In 1944 werd de Stihl Fabriek grotendeels vernietigd door de bombardering van Stuttgart, het bedrijf verhuist naar Neustadt. De jaren daarna staan in het teken van de wederopbouwing en groei van het bedrijf en het operationeel opereren met vestigingen in o.a. Europa, Noord en Zuid Amerika en Azië. Ook ontwikkelt en produceert het bedrijf verschillende soorten zagen (zoals de benzinebeugelzaag, de 1e eenmanskettingzaag) en ontwikkelt het bedrijf de gepatenteerde Stihl zaagketting. Ook houdt het bedrijf zich bezig met de ontwikkeling van de machines zelf (zoals het elektronische ontstekingssysteem en het antivibratiesysteem).


Stihl onderscheidt zich door hun constante innovatie die ze baseren op hun grote ervaring in de branche en met de machines. Ook staat Stihl voor makkelijk en flexibel werken, een voorbeeld hiervan is het AK systeem accu’s. 1 accu voor meerdere machines om snel en flexibel te werken. Ook kenmerkt Stihl zich door hun hoge kwaliteit machines die over het algemeen een lange levensduur hebben, deze kwaliteit kan geleverd worden door het veelvuldige testen van hun producten in testruimtes en in de praktijk zelf. Ook onderscheidt Stihl zich door het feit dat ze vrijwel alles zelf produceren en wereldwijd connecties hebben voor de beste materialen voor de beste kwaliteit.


Het assortiment van Stihl bestaat uit o.a.: kettingzagen, hogedrukreinigers en robotmaaiers.


1-72 of 480

1-72 of 480