Bing

Steinel Lijmpistool Pur Glue 50

Steinel Lijmpistool Pur Glue 50

Artikelnummer: 333812
Steinel Lijmpistool Pur Glue 50. Koop nu snel online bij Toolmax! Betaal veilig en vertrouwd via uw eigen bank.

Snel leverbaar: Levertijd: 3 - 4 werkdagen

€ 66,10 Excl. BTW: € 54,63

Bij dit product, ontvangt u 67 punt(en) 67 = € 0,84

U ontvangt de punten wanneer u bent ingelogd. De punten kunnen bij een volgende bestelling ingewisseld worden.
Beschrijving

Steinel Lijmpistool Pur Glue 50

Lijmpistool Pur Glue 50

Het innovatieve PurGlue-systeem van STEINEL is een mijlpaal in de ontwikkeling van de smeltlijmtechniek.

De nieuwe speciale PUR (polyurethaan)-lijm lijmt niet alleen hout, verschillende kunststoffen, leer en textiel duurzaam aan elkaar, maar maakt ook extreem vaste verbindingen van gladde materialen zoals keramiek, glas, marmer of metaal mogelijk.

De lijm zit in patronen, die in de afneembare verwarmingskop van de PurGlue 50 worden gestoken. De energie komt via het oplaadstation. Door dit concept is het mogelijk om zonder kabel te werken - in het station wordt de patroon tot de vereiste smelttemperatuur verwarmd. Bij bereiken van de werktemperatuur schakelt het apparaat automatisch over op standby-modus. Wanneer het apparaat uit het oplaadstation wordt genomen, kan er 20 minuten mee worden gewerkt.

Grote eindsterkte van de PUR-lijmverbindingen

PurGlue is gebaseerd op een nieuw ontwikkelde polyurethaanlijm. Deze eencomponentenlijm zonder oplosmiddelen heeft de eigenschap dat hij door reactie met het omgevingsvocht uithardt. Hierdoor wordt de lijmplaats in twee niveaus uitgehard: bij het afkoelen van de PUR-smeltlijm wordt er een onmiddellijke basissterkte bereikt, waardoor fixeervoorzieningen meestal overbodig worden. In de tweede fase leidt de chemische reactie met vocht tot een koppeling, waardoor een uitermate belastbare en zeer duurzame lijmverbinding ontstaat.

Veelzijdige toepassingen
Afgezien van principieel niet te lijmen materialen zoals PP, PE en hardschuim (piepschuim) kunnen met het PurGlue lijmpistool alle materialen duurzaam met elkaar worden verbonden. De PUR-smeltlijm is watervast en temperatuurstabiel van -40 tot +100 °C, zodat hij geschikt is voor toepassingen binnen en buiten en in vochtige ruimtes. Alle PUR-lijmverbindingen kunnen d.m.v. warmte (130 °C) met een heteluchtpistool zonder resten worden verwijderd.

Technische gegevens

AfmetingL210 x B47 x H170 mm
Vermogen14 W (Startfase 500 W)
Stroomtoevoer 230 - 240 V / 50 Hz
Opwarmtijd10 - 13 min.
Smelttemperatuur100° - 140°C
Gewicht400 g


Alternatieven