Stanley

Stanley

www.stanleyworks.nl

Stanley Works is een Amerikaanse fabrikant van industriële gereedschappen opgericht in 1843 door Frederick Trent Stanley. The Stanley Works is de voorganger van het huidig bekende Stanley Black & Decker, Inc.

...

De Stanley Works is ontstaan als een gevolg van een fusie van de Stanley Rule and level company + de Stanley’s Bolt Manufactory. Door de jaren heen heeft het bedrijf vele concurrenten verworven en kocht het meerder aandelen van andere bedrijven. Tijdens de 2e wereldoorlog ontving Stanley Works de Army-Nacy “E” Award (een award die werd uitgereikt aan bedrijven waarvan hun productie een ‘Excellent’ kreeg voor oorlogsuitrusting). Het bedrijf heeft in zijn bestaan een aantal industriële revolutionaire producten ontworpen, een aantal voorbeelden hier van zijn:


1914 – de eerste nietjes machine


1930 – de eerste automatische deur


1931 – de eerste rolmeter


1961 – de eerste draadloze boormachine


Stanley Works onderscheidt zich door o.a. maatschappelijke verantwoordelijkheid hun missie te maken, hierbij hebben ze een aantal doelen zoals: proactieve eliminatie van kinderarbeid, gedwongen of verplichte arbeid, discriminatie en disciplinaire maatregelen die niet respectvol zijn. Deze doelen bereikt Stanley Works door in te spelen op het verantwoordelijkheidsgevoel van de werknemer, van het management en hun nauwe samenwerking met hun stakeholders. Ook onderscheidt het bedrijf zich door de ontwikkeling innovatieve en de meest nuttige werktuigen. Een aantal voorbeelden hier van zijn: Bailey® schaaf, de Surform® frees, de PowerLock ® rolmeter en meest recent nog het FatMax™ productassortiment.


Het assortiment van Stanley Works bestaat uit o.a.: compressoren, lasapparaten en toebehoren.
Stanley Actie

48 artikel(en)

48 artikel(en)