Milwaukee

Milwaukee

www.milwaukeetool.eu
milwaukee 3 jaar garantie

Milwaukee Electric Tool Corporation, opgericht in 1924 door Albert F. Siebert is een Amerikaans bedrijf die elektrisch gereedschap ontwikkelt, produceert en verkoopt. Het bedrijf is sinds 2016 de grootste leverancier van draadloos gereedschap in Noord-Amerika.


Het bedrijf werd meerdere keren verkocht en is een huidige dochter onderneming van Techtronic Industries.


...

Het bedrijf (zoals in zijn huidige vorm) is in 1924 opgericht door Albert F. Siebert, het bedrijf kwam voort uit de productiefaciliteit van hem en zijn partner AH Petersen, die in 1923 door een brand werd verwoest. AF Siebert kocht in 1924 de resterende activa en Milwaukee Electric Tool Corporation op. Zijn doel en focus lag op o.a. de levensduur van gereedschappen te verlengen en de Hole-Shooter te verbeteren (een door A.H. Peterson in 1918 ontwikkelde boor speciaal ontwikkelt op verzoek van Henry Ford). In de jaren 30 begon het bedrijf met gereedschappen te produceren voor de Amerikaanse Marine, ook ontwikkelde ze daarnaast een aantal eigen machines (zoals schuurmachines, elektrische hamers en handslijpmachines). De 2e wereldoorlog zorgde voor nog meer groei bij het bedrijf, dit omdat ze 1 van de belangrijkste leveranciers waren voor de Amerikaanse Marine. In de jaren die daar op volgende bleef het bedrijf zich bezig houden met innoveren en het ontwikkelen van diverse eigen producten.


Milwaukee kenmerkt zich door de hoge kwaliteit draadloos elektrisch gereedschap en de focus op heavy duty, hun doel is dan ook om Heavy Duty niet alleen een slogan maar ook een belofte te maken. Ook legt het bedrijf focus op snel en veilig werken, een voorbeeld hiervan is hun nieuwe MX fuel reeks, dit is een reeks machines die risico’s elimineren die gepaard gaan met (schadelijke) emissie, lawaai en trillingen en de frustratie van de constante onderhoud van benzine motoren. Ook heeft Milwaukee een aantal andere producten hier voor ontwikkeld zoals de snijbestendige handschoenen, diverse soorten veiligheidsbrillen en gehoorbescherming.


Het assortiment van Milwaukee bestaat uit o.a.: boorhamers, cirkelzagen, schroefmachines, slagmoersleutels, haakse slijpers, schuurmachines en nog vele andere productgroepen.

Milwaukee Actie

1-72 of 982

1-72 of 982