Bouwlaser

Bouwlaser

Zoekt u een bouwlaser? Dan zal u zich af moeten vragen waarvoor u deze wilt gaan gebruiken. Het is handig om eerst een paar basis opties na te gaan voordat u een goede keuze kan maken, denk hierbij aan: hoeveel lijnen moet de laser hebben, welke kleur moet de laser zijn en hoe groot moet het bereik van mijn laser zijn? En natuurlijk: wat voor soort laser heb ik nodig?

...

Een belangrijk verschil die je al snel tegen zal komen bij het aanschaffen van een laser is dat je 2 verschillende kleuren hebt: rood en groen. Het verschil tussen beide is dat groen beter zichtbaar is, dit komt omdat het menselijk oog deze kleur beter waar kan nemen dan rood. Echter zijn groene lasers vaak wel duurder dan rode lasers, dit komt omdat er bij groene lasers meer KTP-kristallen nodig zijn om de kleur te kunnen produceren. Groene lasers zijn vooral in daglicht beter zichtbaar Rode lasers zijn prima voor thuisgebruik, zeker als u de laser niet dagelijks gebruikt.

Ook is het aantal lijnen die u nodig heeft afhankelijk voor de werkzaamheden die u wenst te doen, hieronder een overzicht:

Soort bouwlaser:

Geschikt voor o.a.:

Aantal laserlijnen:

Puntlaser

Nivelleren van een plafond, uitstellen van rechte hoeken

1 horizontale of verticale

Kruislijnlaser

Waterpas uitzetten plafond, op hoogte hangen van producten

1 horizontale

1 verticale

Multilijnlaser

Waterpas uitzetten plafond of vloer met haakse hoeken, uitzetten tussenwanden

1 horizontale

1 verticale

1 variabele

360° laser

Geavanceerde werkzaamheden

1 variabel, compleet rondom

Ook is het belangrijk dat u kijkt of de kruislijnlaser zelfnivillerend is, dit houdt in dat de laser automatisch waterpas wordt gezet, tegenwoordig hebben vrijwel alle kruislijnlasers dit als standaard functie. Deze functie is mogelijk door de lichte beweegmogelijkheid van de laser in de behuizing. De speling van de laser is terug te herkennen aan het bereik die wordt aangeven in aantal graden. Deze geeft aan tot hoe schuin u de laser kunt zetten alvorens deze zichzelf niet meer kan corrigeren.

Wat zijn de voor- en nadelen van bouwlasers?

De belangrijkste voordelen van bouwlasers is dat er voor iedere soort werkzaamheden wel een bepaalde soort laser is. Van simpele metingen met een puntlaser voor het uitstellen van een rechte hoek tot een 360° laser waarbij je op alles kan projecteren zonder rekening te hoeven houden met tussenwanden of lastig gevormde ruimtes. Ook zijn er voor de lasers zelf nog vele soorten accessoires, denk hierbij aan de statieven maar ook de ontvangers voor het vergroten van je bereik. Met de lasers kunt u snel en nauwkeurig meten maar ook dingen waterpas stellen zoals stopcontacten en kunt u gemakkelijk boorlijnen bepalen. Een nadeel van bouwlasers is dat het laserlicht zeer geconcentreerd is en schadelijk kan zijn voor je ogen, let dus goed op het classificatiesysteem van de laser en welke het beste bij uw situatie past.

Advies of hulp nodig?

Voor nog meer tips over de aanschaf van een bouwlaser kunt u een kijkje nemen bij onze Toolblog, hier proberen wij over elke soort machine een onderwerp te schrijven. Komt u hierna er toch nog niet uit, of wilt u meer informatie, dan kunt daarnaast natuurlijk ook altijd bij onze klantenservice terecht met al uw vragen over onze bouwlasers.

Detectors van de beste merken

Wij hebben een hoop bouwlasers in ons assortiment. Dit allemaal van betrouwbare merken. Denk hier bijvoorbeeld aan Bosch Blauw & Laserliner. Dit zijn bouwlasers voor zowel professioneel als particulier gebruik. Doordat wij nauw samenwerken met de merken die wij voeren, kunt u bovendien regelmatig profiteren van zeer aantrekkelijke acties en aanbiedingen bij de aanschaf van een bouwlaser. Wij proberen altijd een zo concurrerend mogelijk te zijn en een zo scherp mogelijke prijs aan te bieden.

Waarom een bouwlaser bij ToolMax bestellen

ToolMax is uw betrouwbare partner als het om de aanschaf van nieuw gereedschap gaat. Wij bestaan al sinds 2005 en u kunt dan ook zorgeloos een nieuwe bouwlaser bij ons bestellen. Hulp nodig bij het uitkiezen van een nieuwe bouwlaser? Dan kunt u ons altijd even bellen of een bericht sturen. Onze medewerkers helpen u namelijk graag verder. Omdat wij begrijpen dat u graag snel aan de slag wilt, is het bij voorraadartikelen vaak mogelijk om voor Same Day Delivery te kiezen. Maar ook wanneer dit niet mogelijk is, wordt uw bestelling meestal de volgende werkdag al bij u bezorgd. De gedetailleerde levertijd staat bij ieder product beschreven.


1-72 of 338

1-72 of 338