Facom

Facom

www.facom.nl
garantievoorwaarden

Facom (destijds opgericht als Société Franco-Américaine de Construction d'Outillage Mécanique (ofwel de Frans-Amerikaanse vennootschap voor de productie van mechanische gereedschappen) is een Frans bedrijf voor diverse soorten professioneel (mechanisch) gereedschap opgericht op 8 mei 1918 door ingenieur Louis Mosès (samen met enkele familieleden en vrienden) in Parijs, Frankrijk. Het bedrijf is een dochteronderneming/ onderdeel van de Stanley Black & Decker, Inc.


...

Louis Mosès besloot om tijdens de naoorlogse periode een onderneming te starten (in 1918) omdat hij veel kansen zag voor een gedurfde onderneming in een economie die weer moest groeien. Het bedrijf begon met het produceren van de ‘madame 101’ sleutel (de eerste verstelbare moersleutel) die veelvuldig werd verkocht aan de spoorwegmaatschappijen. In de loop van de jaren breidt Facom het assortiment uit en produceert het o.a.: de eerste pijptangen in 1920, ringsleutels, steeksleutels en pijptangen tussen 1930 – 1945 (inmiddels bestond het assortiment al uit meer dan 500 producten). In de jaren daarop volgende nog de universele trekker U12, de schroevendraaier met Isoryl-greep en nog vele andere producten. Ook is de levenslange garantie natuurlijk een belangrijke gebeurtenis/ ontwikkeling binnen het bedrijf, in 1952 besloot het bedrijf levenslange garantie te bieden op al het gereedschap, dit was nog nooit eerder vertoond in Europa (in de industriële sector).


Facom onderscheidt zich o.a. door hun constante innovatie en met aanpassen van hun gereedschap voor een optimaal werkgemak. Dit doen ze door veelvuldig feedback te vragen van de specialisten die hun producten dagelijks gebruiken en de feedback die ze vanuit klanten krijgen mee te nemen in hun ontwikkelingsproces. Dit is terug te zien in vele verschillende producten, een aantal voorbeelden hier van zijn: de ergonomische handgrepen voor hun schroevendraaiers (een speciale vorm die beter aansluit op de vorm van je hand), ook hebben de schroevendraaiers een plastic bovenzijde waardoor deze minder stroef is op de handpalm en de schroevendraaiers zijn gekleurd per soort waardoor bijvoorbeeld een monteur direct weet welke hij moet hebben. Ook is een voorbeeld de ringratelsleutel, deze is korter en compacter, waardoor hij makkelijker te gebruiken is bij lastig te bereiken plekken.


Het assortiment van Facom bestaat uit o.a.: schroevendraaiers, moersleutels, ringratelsleutels gereedschapswagens en nog vele andere producten.
 Facom Actie


1-72 of 7179

1-72 of 7179