Sleuvenfrees

Een sleuvenfrees, ook wel muurfrees of sleuvenzaag genoemd, kunt u gebruiken om gleuven in een houten, stenen of betonnen muur te frezen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan het maken van gleuven voor een waterleiding of een kabelgoot. Een muurfrees heeft twee (soms meerdere) slijpschijven die parallel aan elkaar geplaatst zijn. Deze slijpschijven maken een evenwijdige groef in de muur, die u vervolgens met een beitel eruit kunt tikken. Hierna kunt u bijvoorbeeld kabels, leidingen of verwarmingsbuizen wegwerken in de sleuf. U kunt de diepte en breedte van de gleuf zelf bepalen omdat dit instelbaar is op de muurfrees. De slijpschijven van de sleuvenfrees zijn bedekt met een kap zodat u veilig met de machine kunt werken.

Bij Toolmax vindt u een groot aantal betrouwbare sleuvenfrezen in ons assortiment, stuk voor stuk van gerenommeerde merken. We helpen u graag bij uw keuze voor een nieuwe sleuvenfrees met bijpassende accessoires.

...

Waar let u op bij aankoop van een sleuvenfrees?

Wanneer u een sleuvenfrees wilt aanschaffen raden wij u aan om te letten op het vermogen, de freesdiepte en breedte, diameter van de slijpschijven en het gewicht van de machine. Zoals bij bijna elk gereedschap geldt dat hoe groter het vermogen is, hoe krachtiger de machine zal zijn. Het vermogen van een muurfrees ligt gemiddeld tussen de 1.300 en 1.700 watt met een toerental tussen de 4.000 en 10.000 toeren per minuut. Wanneer de machine krachtiger is, kunt u makkelijker door verschillende soorten muren kunnen frezen. Over het algemeen gezien kunt u met de meeste frezen prima uit de voeten. Wanneer u in betonsoorten wilt gaan frezen, is het raadzaam om te kiezen voor een muurfrees met een hoger vermogen omdat deze een krachtigere motor heeft. Het is vooraf dus slim om na te gaan in welk soort materiaal u wilt gaan frezen.

Elke sleuvenfrees heeft een maximale freesdiepte en breedte waarbij de freesdiepte en breedte handmatig in te stellen is. Het is raadzaam om een muurfrees met een freesdiepte van minimaal 30 mm te kiezen omdat dit diep genoeg is om kabels en leidingen in op te bergen. Een goede freesmachine bereikt over het algemeen een diepte van ongeveer 30 mm tot 40 mm. Wanneer u een grotere freesdiepte wilt bereiken, kunt u kiezen voor een professionele sleuvenfrees.

Bij het kiezen van een sleuvenfrees is de kwaliteit van de slijpschijven van een enorm belang. De slijpschijven verrichten namelijk zwaar werk en moeten dus sterk zijn en zo lang mogelijk mee kunnen gaan. Het is raadzaam om diamantslijpschijven te kiezen omdat deze van de beste kwaliteit zijn. Des te sterker de slijpschijf is, des te makkelijker en mooier zal het resultaat van de groef worden. De diameter van een slijpschijf heeft invloed op de freesdiepte van de sleuvenfrees. Een gangbare diameter van de slijpschijf is 150 mm. Er zijn ook kleinere modellen met een diameter van 125 mm waarmee fijnere groeven gemaakt kunnen worden. Let er dus goed op van welk materiaal de slijpschijven van de muurfrees gemaakt zijn en wat de diameter van de slijpschijf is.

Sleuvenfrezen van de beste merken

We hebben enkel sleuvenfrezen van betrouwbare merken in ons assortiment. Of u nu een hobbymatige klusser bent of dat u juist op zoek bent naar een professionele sleuvenfrees, wij helpen u graag verder. Merken waarvoor u bij ons terecht kunt zijn bijvoorbeeld Metabo, Festool, Bosch en Carat. Voor de sleuvenfrezen van deze merken verkopen wij ook een groot aantal officiële en universele accessoires. Doordat wij nauw samenwerken met de merken die wij voeren, kunt u bovendien regelmatig profiteren van zeer aantrekkelijke acties en aanbiedingen bij de aanschaf van een sleuvenfrees.

Een sleuvenfrees bij Toolmax bestellen

Toolmax is uw betrouwbare partner als het om de aanschaf van nieuw gereedschap gaat.

Wij bestaan al sinds 2005 en u kunt dan ook zorgeloos een nieuwe sleuvenfrees bij ons bestellen. Hulp nodig bij het uitkiezen van een sleuvenfrees? Dan kunt u ons altijd even bellen of een bericht sturen. Onze medewerkers helpen u namelijk graag verder. Omdat wij begrijpen dat u graag snel aan de slag wilt, is het bij voorraadartikelen vaak mogelijk om voor Same Day Delivery te kiezen. Maar ook wanneer dit niet mogelijk is, wordt uw bestelling meestal de volgende werkdag al bij u bezorgd. De gedetailleerde levertijd staat bij ieder product beschreven.


8 artikel(en)

8 artikel(en)