Poets/polijst machine

Een polijstmachine kunt u gebruiken om verschillende materialen glanzend en glad te maken. De machine wordt meestal gebruikt om reeds afgewerkte materialen van een nieuwe glans te voorzien. U kunt een polijstmachine ook gebruiken om een laag vuil of krassen van een oppervlakte te verwijderen. Met een polijstmachine kunt u dus verouderde materialen als nieuw doen laten lijken. Uiteraard kunt u een polijstmachine ook gebruiken om nieuwe objecten te bewerken zodat de glans optimaal wordt

...

Er bestaan twee soorten polijstmachines. De roterende polijstmachine en de excentrische polijstmachine. De roterende machine laat de polijstschijf rond zijn eigen as draaien terwijl de excentrische polijstmachine dit ook doet maar daarbij ook nog een beweging naar boven en beneden maakt. Dit zorgt voor een beetje lucht tussen de polijstschijf en het materiaal waardoor de wrijving minder is en waardoor het materiaal niet te heet wordt.

Het nadeel van een excentrische polijstmachine is wel dat het langer duurt voordat de klus klaar is ten opzichte van de roterende polijstmachine.

Bij Toolmax vindt u een aantal betrouwbare polijstmachines in ons assortiment, stuk voor stuk van gerenommeerde merken. We helpen u graag bij uw keuze voor een nieuwe polijstmachine en/of bijpassende accessoires.

Waar let u op bij aankoop van een polijstmachine?

Bij het kopen van een tafelslijpmachine is het raadzaam om te letten op de stroomvoorziening, de snelheid, grootte van de polijstschijf, de grootte en het gewicht van de machine, het toerental en variabele snelheid.

Er zijn polijstmachines te koop met een snoer waarbij u altijd toegang moet hebben tot een stopcontact en je hebt polijstmachines met een accu waarbij u geen toegang nodig hebt tot een stopcontact. Met een accu polijstmachine heeft u uiteraard veel meer bewegingsvrijheid. Een tweede accu kan erg handig zijn omdat u dan tijdens de klus niet met een lege accu komt te zitten.

De snelheid van een poetsmachine of polijstmachine is erg belangrijk bij uw keuze. De machines hebben een hoge snelheid waardoor ze in staat zijn om harde materialen te voorzien van een hoge glans. Hierbij geldt, des te hoger de snelheid van de machine des te sneller u kunt werken. Polijstmachines met een hogere wattage krijgen de klus dus sneller klaar.

De grootte van de polijstkussen kan van invloed zijn op de snelheid. Een polijstschijf met een grotere diameter zal ervoor zorgen dat u in een kortere tijd een groter oppervlakte kunt bewerken. Een kleinere polijstschijf kunt u gebruiken wanner u onregelmatige of kleine oppervlaktes wilt behandelen. Het is dus handig om vooraf goed na te denken over de grootte van het oppervlak dat u wilt gaan bewerken.

Als u comfortabel gebruik wilt maken van een polijstmachine dan is het aan te raden om een op het gewicht van de machine te letten. Hoe lichter de machine is, hoe meer bewegingsvrijheid u zal hebben en hoe minder snel u moe zal raken.

Polijstmachines van de beste merken

We hebben enkel polijstmachines van betrouwbare merken in ons assortiment. Of u nu een hobbymatige klusser bent of dat u juist op zoek bent naar een professionele polijstmachine, wij helpen u graag verder. Merken waarvoor u bij ons terecht kunt zijn bijvoorbeeld Metabo, Makita en Baier. Voor de tafelslijpmachines van deze merken verkopen wij ook een groot aantal officiële en universele accessoires, zoals een slijpschijf. Doordat wij nauw samenwerken met de merken die wij voeren, kunt u bovendien regelmatig profiteren van zeer aantrekkelijke acties en aanbiedingen bij de aanschaf van een tafel slijpmachine.

Een polijstmachine bij Toolmax bestellen

Toolmax is uw betrouwbare partner als het om de aanschaf van nieuw gereedschap gaat.

Wij bestaan al sinds 2005 en u kunt dan ook zorgeloos een nieuwe polijstmachine bij ons bestellen. Hulp nodig bij het uitkiezen van een polijstmachine? Dan kunt u ons altijd even bellen of een bericht sturen. Onze medewerkers helpen u namelijk graag verder. Omdat wij begrijpen dat u graag snel aan de slag wilt, is het bij voorraadartikelen vaak mogelijk om voor Same Day Delivery te kiezen. Maar ook wanneer dit niet mogelijk is, wordt uw bestelling meestal de volgende werkdag al bij u bezorgd. De gedetailleerde levertijd staat bij ieder product beschreven.


30 artikel(en)

30 artikel(en)