Hetelucht pistool

Een heteluchtpistool, ook wel verfafbrander of heatgun genoemd, produceert een hete luchtstroom waarmee u gemakkelijk hitte kunt toepassen op een specifiek punt of oppervlak om zo bijvoorbeeld stickers of oude verfresten te verwijderen. Bij Toolmax vindt u een aantal betrouwbare heteluchtpistolen in ons assortiment, stuk voor stuk van gerenommeerde merken. We helpen u graag bij uw keuze voor een nieuw heteluchtpistool en/of bijpassende accessoires.

...

Waar let u op bij aankoop van een heteluchtpistool?

Bij het kopen van een heteluchtpistool is het raadzaam om te letten op het vermogen, de temperatuur, de luchtstroom en de instelbaarheid van de heteluchtpistool.

Het vermogen van een heteluchtpistool komt neer op de combinatie van de mate van de luchtstroom en de hoogte van de temperatuur. Heteluchtpistolen met een hoog vermogen bieden een hoge luchtstroom en een hoge temperatuur. Hierdoor kan je snel en effectief werken op grotere oppervlakten.

Heteluchtpistolen met een laag vermogen hoeven niet persé een lagere temperatuur te hebben, maar hebben wel altijd een lagere luchtstroom waardoor er minder hitte op het oppervlak komt en het dus langer duurt om op hetzelfde oppervlakte te werken.

Een heteluchtpistool met een hoog vermogen is bijvoorbeeld handig bij het verwijderen van verf. Een laag vermogen is handig wanneer je stickers of verf verwijderd van kleinere of gevoelige projecten.

De hoogste en laagste temperatuur van een heteluchtpistool bepaalt voor welke projecten je deze kunt gebruiken. Je hebt een heteluchtpistool met een hoge maximumtemperatuur nodig wanneer je bijvoorbeeld metalen buizen gaat solderen of onkruid wilt verwijderen. Het ontdooien van leidingen of het verwijderen van stickers zijn voorbeelden van projecten waar je een lage temperatuurinstelling voor nodig hebt.

De luchtstroom van een heteluchtpistool geeft de hoeveelheid lucht weer dat er per minuut uitkomt. Een lage luchtstroom gaat vaak samen met een heteluchtpistool met een laag vermogen of lage temperatuur. Ook hier geldt weer, voor grotere oppervlakte of grote projecten is een heteluchtpistool met een hoge luchtstroom de beste keuze. Gaat het om een gevoelig oppervlak? Dan is een lage luchtstroom vaak prettiger.

Instelbare heteluchtpistolen kunnen op verschillende temperaturen ingesteld worden. Dit geeft de gebruiker meer controle over het branden. Zo voorkom je schade door te veel hitte of niet het gewenste effect door een te lage temperatuur. Daarnaast is het makkelijk om de temperatuur aan te kunnen passen op basis van de behoefte van het project.

Heteluchtpistolen van de beste merken

We hebben enkel heteluchtpistolen van betrouwbare merken in ons assortiment. Of u nu een hobbymatige klusser bent of dat u juist op zoek bent naar een professionele heteluchtpistool, wij helpen u graag verder. Merken waarvoor u bij ons terecht kunt zijn bijvoorbeeld . Bosch, Steinel, Metabo en Hitachi. Voor de heteluchtpistolen van deze merken verkopen wij ook een groot aantal officiële en universele accessoires, zoals een mondstuk. Doordat wij nauw samenwerken met de merken die wij voeren, kunt u bovendien regelmatig profiteren van zeer aantrekkelijke acties en aanbiedingen bij de aanschaf van een heteluchtpistool.

Een heteluchtpistool bij Toolmax bestellen

Toolmax is uw betrouwbare partner als het om de aanschaf van nieuw gereedschap gaat.

Wij bestaan al sinds 2005 en u kunt dan ook zorgeloos een nieuwe heteluchtpistool bij ons bestellen. Hulp nodig bij het uitkiezen van een Heteluchtpistook? Dan kunt u ons altijd even bellen of een bericht sturen. Onze medewerkers helpen u namelijk graag verder. Omdat wij begrijpen dat u graag snel aan de slag wilt, is het bij voorraadartikelen vaak mogelijk om voor Same Day Delivery te kiezen. Maar ook wanneer dit niet mogelijk is, wordt uw bestelling meestal de volgende werkdag al bij u bezorgd. De gedetailleerde levertijd staat bij ieder product beschreven.


72 artikel(en)

72 artikel(en)