Haakse slijper

Een haakse slijper, ook wel een slijptol genoemd, is een slijpmachine waarmee je steen of metaal kunt bewerken. Een haakse slijper is vooral geschikt voor grof werk zoals het doorslijpen van steen, beton of stalen pijpen en het afbramen, ontbramen en ontroesten van materialen. Tegenwoordig bestaan er ook slijpschijven die geschikt zijn voor het zagen- en of slijpen van o.a. aluminium, pvc, hout, asfalt en tegels. De meest gebruikte formaten zijn de 125 mm en 230 mm haakse slijpers.

Bij Toolmax vindt u een groot aantal betrouwbare zaagtafels in ons assortiment, stuk voor stuk van gerenommeerde merken. We helpen u graag bij uw keuze voor een nieuwe slijptol en/of bijpassende accessoires.

...

Waar let u op bij aankoop van een haakse slijper?

Wanneer u een haakse slijper wilt aanschaffen raden wij u aan om te letten op het vermogen, het toerental, de diameter van de slijptol en de juiste slijpschijf. Het vermogen van een slijptol wordt weergegeven in wattage (W). Vooraf is het goed om te weten welke materialen u wilt gaan bewerken. Een haakse slijper met een diameter van 125 mm en een vermogen tussen 800 en 1200 watt is voldoende om staal door te slijpen en af te bramen. Voor echt zwaar werk raden wij aan om een haakse slijper met een vermogen tussen 1400 en 1700 watt aan te schaffen.

Het is tevens belangrijk om te kijken naar een slijptol waarbij het toerental regelbaar is. De meeste haakse slijpers van 125 mm hebben standaard een onbelast toerental van 10.000 omwentelingen per minuut wat ideaal is voor het doorslijpen van staal. Wanneer u kiest voor een haakse slijper waarbij het toerental regelbaar is, dan zal de warmteontwikkeling op het te bewerken materiaal laag blijven wanneer u het toerentaal omlaag brengt. Hierdoor kunt u de standtijd (tijdsduur waarmee er met het gereedschap gewerkt kan worden tot dat deze moet worden ontvangen door slijtage) verlengen.

De keuze voor het formaat van de haakse slijper hangt af van de werkzaamheden die u wilt gaan doen met de slijptol. Wanneer u bijvoorbeeld stalen buisjes door wilt slijpen, voldoet een 115 mm of 125 mm haakse slijper. Zodra u grotere stukken steen door wilt slijpen, kunt u gaan denken aan een haakse slijper met een grotere diameter zoals 180 mm of 230 mm.

Let er bij uw keuze ook op dat u de juiste slijpschijf voor uw klus koopt. Voor het doorslijpen van diverse materialen kiest u een doorslijpschijf. Wilt u snel en strak materialen verspanen, dan kiest u een fiberschijf. Een afbraamschijf wordt gebruikt voor het verwijderen van scherpe punten of lasnaden. Voor het ontbramen van diverse materialen kunt u een lamellenschijf nemen.

Haakse slijpers van de beste merken

We hebben enkel haakse slijpers van betrouwbare merken in ons assortiment. Of u nu een hobbymatige klusser bent of dat u juist op zoek bent naar een professionele haakse slijper, wij helpen u graag verder. Merken waarvoor u bij ons terecht kunt zijn bijvoorbeeld Makita, Metabo, DeWalt en Bosch. Voor de haakse slijpers van deze merken verkopen wij ook een groot aantal officiële en universele accessoires, zoals slijpschijven. Doordat wij nauw samenwerken met de merken die wij voeren, kunt u bovendien regelmatig profiteren van zeer aantrekkelijke acties en aanbiedingen bij de aanschaf van een slijptol.

Een haakse slijper bij Toolmax bestellen

Toolmax is uw betrouwbare partner als het om de aanschaf van nieuw gereedschap gaat.

Wij bestaan al sinds 2005 en u kunt dan ook zorgeloos een nieuwe haakse slijper bij ons bestellen. Hulp nodig bij het uitkiezen van een haakse slijper? Dan kunt u ons altijd even bellen of een bericht sturen. Onze medewerkers helpen u namelijk graag verder. Omdat wij begrijpen dat u graag snel aan de slag wilt, is het bij voorraadartikelen vaak mogelijk om voor Same Day Delivery te kiezen. Maar ook wanneer dit niet mogelijk is, wordt uw bestelling meestal de volgende werkdag al bij u bezorgd. De gedetailleerde levertijd staat bij ieder product beschreven.


1-72 of 150

1-72 of 150