Frees machine

Een freesmachine kunt u gebruiken om materialen zoals aluminium, hout en staal te verspanen. Bekende freesmachines zijn een bovenfrees, kantenfrees en lamellenfrees. Deze freesmachines kunt u voor verschillende klussen gebruiken.

Een bovenfrees is een freesmachine waarmee u een stuk hout mooi kunt versieren door bijvoorbeeld de randen af te werken met verschillende profielen. Een bovenfrees kan ook gebruikt worden om sleuven te maken in het hout waardoor bijvoorbeeld een motief of een bepaalde vorm in het hout zichtbaar wordt.

Een kantenfrees is te gebruiken om afgewerkte randen aan houten objecten te geven. U kunt een kantenfrees gebruiken om sierlijke randen en groeven in verschillende soorten hout aan te brengen. Voor de afwerking van hout is een kantenfrees onmisbaar.

Een lamellenfrees kunt u gebruiken om houten groeven te maken in houten werkstukken om zo twee stukken hout aan elkaar te bevestigen zonder dat u daar spijkers of schroeven voor nodig heeft. Op deze manier kunt u een houtverbinding verbergen omdat u aan de buitenkant geen schroef of spijker ziet zitten.

Bij Toolmax vindt u een groot aantal betrouwbare freesmachines in ons assortiment, stuk voor stuk van gerenommeerde merken. We helpen u graag bij uw keuze voor een nieuwe freesmachine met bijpassende accessoires.

...

Waar let u op bij aankoop van een freesmachine?

Wanneer u een freesmachine wilt aanschaffen raden wij u aan om bij een bovenfrees te letten op de maximale freesdiepte, spantangdiameter, toerental, vermogen, softstart en stofafzuiging. Als u een kantenfrees wilt aanschaffen raden wij u aan om te letten op het vermogen, variabele snelheid en de freesvoet. Bij het kopen van een lamellenfrees raden wij u aan om te letten op het vermogen, diepte instelling, geleidingsstuk en de stofafzuiging.

Niet elke frees kan even diep frezen. Een frees heeft namelijk een instelbare maximale freesdiepte. Houdt er dus rekening mee bij het kiezen van een frees. Wilt u juist diepe sleuven of minder diepe sleuven frezen?

De spantangdiameter is een belangrijke eigenschap van de bovenfrees. De freesjes die u gaat kopen moeten natuurlijk wel in uw machine passen. Meestal is dit een spantangdiameter van 6 en 8 mm. Er zijn ook bovenfreesmachines met een spantangdiameter van 12 mm, speciaal voor het zwaardere geschut.

De meeste freesmachines hebben niet de mogelijkheid om een constant toerental (aantal omwentelingen per minuut) te hebben. Dit komt omdat ze bij de weestand die het hout biedt, niet hetzelfde tempo aan kunnen houden. De duurdere machines hebben wel de mogelijkheid om een constant toerental te bieden. Een constant toerental biedt meer stabiliteit en levert daardoor een hogere kwaliteit.

Wanneer u diep en net met een bovenfrees wilt werken, dan zal u een goed vermogen nodig hebben. Een machine met een hoog vermogen zorgt ervoor dat de weerstand hoog is en blijft en dat de snelheid van de bovenfrees optimaal blijft. Een lager vermogen houdt in dat de snelheid lager ligt.

Als u een kantenfrees wilt kopen dan is een belangrijk element waar u rekening mee dient te houden, de freesvoet. De freesvoet is een plat vlak dat u over uw werkstuk laat glijden. De freesvoet zorgt ervoor dat uw frees nauwkeurig langs de rand van uw werkstuk zal bewegen.

Een freesmachine met een softstart houdt in dat de machine langzaam opstart en daarna steeds sneller oploopt tot de maximale snelheid. Door de softstart heeft u meer controle en stabiliteit. Een voordeel van de softstart is ook dat u minder snel uit zal schieten omdat de machine niet direct op volle toeren draait.

Als u houdt van een opgeruimde werkplek dan raden wij een freesmachine aan met een stofafzuiging. Het zorgt ervoor dat u het overzicht op uw werkstuk niet zal verliezen. Houdt er wel rekening mee dat op sommige machines alleen stofzuigers van hetzelfde merk passen.

Freesmachines van de beste merken

We hebben enkel freesmachines van betrouwbare merken in ons assortiment. Of u nu een hobbymatige klusser bent of dat u juist op zoek bent naar een professionele freesmachine, wij helpen u graag verder. Merken waarvoor u bij ons terecht kunt zijn bijvoorbeeld Makita, Festool en Bosch. Voor de freesmachines van deze merken verkopen wij ook een groot aantal officiële en universele accessoires, zoals een freestafel of een werkbank. Doordat wij nauw samenwerken met de merken die wij voeren, kunt u bovendien regelmatig profiteren van zeer aantrekkelijke acties en aanbiedingen bij de aanschaf van een freesmachine.

Een freesmachine bij Toolmax bestellen

Toolmax is uw betrouwbare partner als het om de aanschaf van nieuw gereedschap gaat.

Wij bestaan al sinds 2005 en u kunt dan ook zorgeloos een nieuwe freesmachine bij ons bestellen. Hulp nodig bij het uitkiezen van een freesmachine? Dan kunt u ons altijd even bellen of een bericht sturen. Onze medewerkers helpen u namelijk graag verder. Omdat wij begrijpen dat u graag snel aan de slag wilt, is het bij voorraadartikelen vaak mogelijk om voor Same Day Delivery te kiezen. Maar ook wanneer dit niet mogelijk is, wordt uw bestelling meestal de volgende werkdag al bij u bezorgd. De gedetailleerde levertijd staat bij ieder product beschreven.


2 artikel(en)

2 artikel(en)