Inloggen
Klusmandje
   Gratis verzending vanaf € 60,-*              Vandaag verzonden indien op voorraad én voor 22:45 besteld              Same Day Delivery indien voor 11:00 besteld

Kachels: Welke heb ik nodig?

Kachels: Welke heb ik nodig?
Door Webshop ToolMax

Met het koude weer op komst is het zeker niet te vroeg om al na te denken over kachels. Om u bij deze keuze te helpen willen wij graag stil staan bij de verschillende types kachels.

Convectie

Een Convectorkachel werkt door het opwarmen van de lucht, dat vervolgens door de ruimte wordt gestuwd en zo de hele ruimte verwarmt. Dit proces is geruisloos en maakt deze kachel daarom geschikt voor permanente verwarming. Het opwarmen van de ruimte duurt bij convectorkachels wel langer dan bij andere types. .

Keramisch

Keramische kachels duwen lucht door de ruimte door middel van een ventilator. Dit maakt deze kachels iets luidruchtiger dan de convector kachels. Door deze ventilator wordt het element zelf wel minder warm, waardoor het een veiliger systeem is. Dit maakt het zo dat de ruimte warm wordt, maar de kachel zelf veilig aangeraakt kan worden. Ideaal wanneer er kinderen of huisdieren in het spel zijn. Keramische kachels zijn er in veel variaties. Van grote torenkachels zoals de Hi-Tower 2200 tot de compacte draagbare modellen. Elk weer geschikt voor een andere situatie.

Infrarood

In tegenstelling tot keramische en convectie verwarming werkt infrarood niet via luchtcirculatie. Infrarood kachels hebben een directe stralingswarmte waardoor er geen last is van stofverplaatsing. De kachels wekken warmte op door een soort lamp. Hierdoor kunnen de kachels zelf erg heet worden en geven ze een oranjerode gloed. Infrarood kachels zijn het beste te gebruiken onder parasols, en veranda's. De meeste infrarood verwarmers in onze shop zijn van Varma Tec en Master. Deze kachels zijn vaak ook voorzien van een standaard of bevestigingsmateriaal om de kachel in elke omgeving te kunnen gebruiken.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Bij het zoeken naar de juiste kachel is het van belang te weten waar u op moet letten. Zo is het slim om eerst te kijken naar waar de kachel moet komen. Is het in de woonkamer? Dan is het aangeraden om een stille en veilige kachel te nemen. Voor in een schuur of op het terras is dit minder belangrijk, een kachel die snel warmte verspreidt kan dan een betere keuze zijn. Ook is het belangrijk dat u een kachel kiest die geschikt is voor de grootte van de ruimte. Dit kan variëren van 15m2 tot wel 60m2. Tot slot moet u de juiste aansluiting hebben. De meeste kachels zijn gewoon aan te sluiten in een stopcontact, maar er zijn ook kachels die werken op gas of krachtstroom.

Bekijk ons gehele assortiment kachels.

Klusmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen