Inloggen
Klusmandje
   Gratis verzending vanaf € 60,-*              Vandaag verzonden indien op voorraad én voor 22:45 besteld              Same Day Delivery indien voor 11:00 besteld

Maximaal presteren op accu met Makita XGT 40 V Max

Maximaal presteren op accu met Makita XGT 40 V Max
Geplaatst op 30-6-2023 door Webshop ToolMax

Is snelheid, duurzaamheid en kracht belangrijk voor jouw klus? En ben je op zoek naar het uiterste hiervoor? Maak kennis met Makita’s meest dynamische platform ooit: XGT 40 V Max.

Wat is het Makita XGT 40 V Max platform?

Het Makita XGT 40 V Max platform is een dynamische, krachtige accu-lijn van Makita die ontworpen is om hoog vermogen te leveren voor de meest veeleisende klussen. De accu’s hiervan zijn speciaal ontwikkeld voor professionals die op zoek zijn naar een betrouwbaar platform dat hen in staat stelt om maximaal te presteren. De XGT accu’s zijn niet alleen krachtig, maar ook duurzaam en betrouwbaar, waardoor ze perfect zijn voor langdurig en intensief gebruik.

Unieke communicatie tussen accu en gereedschap

Wat het XGT-platform uniek maakt, is de geavanceerde digitale communicatie tussen de machines, accu's en oplader. Deze revolutionaire technologie zorgt ervoor dat alle onderdelen van het systeem naadloos met elkaar communiceren, waardoor een optimale prestatie wordt gegarandeerd.

De slimme snellader van het XGT-platform levert een geoptimaliseerde oplaadervaring door de oplaadbehoefte van de accu te lezen en dienovereenkomstig aan te passen. Bovendien zorgt de ingebouwde koelfunctie ervoor dat de accu op een ideale temperatuur blijft. Dit verlengt de levensduur van de accu.

De machines van het XGT-platform zijn ontworpen om het model en de status van de accu te herkennen. Op basis van deze informatie wordt de stroomtoevoer naar de machine geoptimaliseerd en de belasting van de accu geminimaliseerd. Dit minimaliseert de slijtage van de accu en zorgt voor maximale prestaties. Deze prestaties zijn vergelijkbaar met, en in sommige gevallen zelfs beter dan, machines op brandstof.

Betrouwbaarheid

Als professional kunt u vertrouwen op de robuuste constructie van de XGT-accu's van Makita. Gebouwd om zware omstandigheden te weerstaan, bieden ze een betrouwbaar platform voor uw werk. Kenmerken die deze accu’s betrouwbaar maken zijn:

  • Een beschermende wand rond de klemmen om water en stof te voorkomen.
  • Een 3-laags structuur bij het uiteinde van de cellen om storingen door binnendringen van water en stof te voorkomen.
  • Een verhoogde stijfheid van de hoeken van de celhouder en schokabsorberende ruimte tussen de celhouder en behuizing.
  • Een vergrote rail van de accuhouder waardoor het machines met hoog vermogen kan weerstaan.

Is XGT 40 V Max compatibel met mijn gereedschap?

De Makita XGT 40 V Max accu's bieden u een wereld aan mogelijkheden. Ze zijn compatibel met een breed scala aan Makita-producten, waaronder boor-/schroefmachines, haakse slijpers, cirkelzagen en nog veel meer. Dit betekent dat u met slechts één accu meerdere gereedschappen kunt gebruiken. Dit is niet alleen kostenbesparend, maar ook tijdbesparend.

Belangrijk om te weten is dat de XGT accu's uitsluitend compatibel zijn voor XGT 40 V Max machines. Ze zijn daarom niet compatibel met de bestaande 18V LXT-producten van Makita. Dit komt doordat de XGT 40 V Max accu's speciaal zijn ontworpen voor een hoger vermogen en prestaties, en daarom een andere aansluiting hebben.

Welke XGT 40 V Max accu en lader moet ik kiezen?

Er zijn vijf verschillende accu’s waaruit je kan kiezen. Deze kunnen worden opgeladen via de DC40RA snellader. Mocht je liever twee accu’s tegelijk willen opladen, dan kan dat met de DC40RB duo snellader. Hieronder sommen we alle accu’s op en leggen we uit voor welke klus die toepasbaar zijn:

 


De BL4020 accu heeft een tankinhoud van 2,0 Ah en een gewicht van 0,69 kg. Deze is geschikt voor lichtere machines die weinig stroom verbruiken zoals een slagschroevendraaier, boor-/schroefmachine of steelstofzuiger. De laadtijd op de DC40RA snellader is 22 minuten. 


De BL4025 accu heeft een tankinhoud van 2,5 Ah en een gewicht van 0,71 kg. Ook deze is net als de BL4020 geschikt voor lichtere machines die niet veel stroom verbruiken. De laadtijd op de DC40RA snellader is 28 minuten. 


De BL4040 accu heeft een tankinhoud van 4,0 Ah en een gewicht van 1,0 kg. Deze is geschikt voor machines met meer stroomverbruik zoals een cirkelzaag, schaaf, kleine combihamer of een 125 mm haakse slijper. De laadtijd op de DC40RA snellader is 45 minuten. 


De BL4050F accu heeft een tankinhoud van 5,0 Ah en een gewicht van 1,3 kg. Deze is door zijn hogere output zeer geschikt voor machines die veel stroom verbruiken. Denk hierbij aan een grote cirkelzagen, 230 mm haakse slijpers en alle 2x40V Max machines zoals een doorslijper, bosmaaier of grote combihamer. De laadtijd op de DC40RA snellader is 50 minuten. 


De BL4080F accu heeft een tankinhoud van 8,0 Ah en een gewicht van 1,3 kg. Deze heeft net als de BL4050F een hogere output en maakt deze accu geschikt voor machines die veel stroom verbruiken. De laadtijd op de DC40RA snellader is 76 minuten.Kortom, als je op zoek bent naar een krachtig en betrouwbaar platform, dan is het Makita XGT 40 V Max platform de perfecte keuze. De accu’s hiervan bieden een hoog vermogen en stellen je in staat om maximaal te presteren, terwijl de unieke communicatie tussen de accu en het gereedschap zorgt voor optimale prestaties en efficiëntie. Bovendien zijn de XGT accu’s compatibel met een breed scala aan Makita-producten. Maak de overstap naar het Makita XGT 40 V Max platform en ervaar het verschil zelf!

Klusmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen