Inloggen
Klusmandje
   Gratis verzending vanaf € 60,-*              Vandaag verzonden indien op voorraad én voor 22:45 besteld              Same Day Delivery indien voor 11:00 besteld

Accu’s en Ampère

Accu’s en Ampère
Door Webshop ToolMax

U kunt het wellicht, u zoekt een accu en u ziet dezelfde accu staan, alleen staan er verschillende versies, bijvoorbeeld 1 met 2 ah, 3 ah en 5 ah, alleen wat is nou het verschil? En welke heeft u nodig voor uw machine?

Wat is ampère?

Heel simpel gezegd is de ampère in de natuurkunde een eenheid van elektrische stroomsterke. Ampère is eigenlijk de stroomsterkte die loopt tussen 2 parallelle geleiders (bijvoorbeeld in een accu), die zorgt voor stroomvoorziening.

Hoe lang gaan accu’s mee?

Dit is eigenlijk heel lastig te zeggen. Dit komt namelijk omdat dit afhankelijk is van heel veel factoren die van invloed kunnen zijn op de duur van de batterij, denk hierbij aan weersomstandigheden, zwaarte van de werkzaamheden en nog vele andere factoren. Uiteraard geldt wel: hoe hoger het aantal Ah, hoe langer de accu mee gaat.

In de praktijk zal het verschil uiteindelijk wel meevallen tussen bijvoorbeeld een 3Ah en een 5Ah accu, uiteraard zit er wel een verschil in duur van de accu, maar de sterkte van de machine zal niet anders worden van een accu met een lager aantal Ah. Het enige verschil wat u in de praktijk echt zult merken is dat de accu met een lager aantal Ah gaat enkel wat minder lang mee alvorens u hem weer moet opladen.

Bekijk hier de accu's van onder andere: Makita, Bosch, DeWalt, Metabo en Milwaukee. Opzoek naar een accu van een ander merk? Hier vindt u alle accu's.

Bent u ook opzoek naar een acculader? Hier vindt u alle acculaders.

Klusmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen