Beta

Beta

www.beta-tools.com

Bèta-tools is een Italiaans bedrijf die o.a. gereedschapskoffers, gereedschapswagens en handgereedschap produceert en levert. Het bedrijf is opgericht in 1923 door Alessandro Ciceri in Sovico, Italië.

...

Beta werd in 1923 opgericht als “Alessandro Ciceri & Figli’ drukkerij, als producent voor diverse soorten mallen. Het bedrijf heeft zijn naam te danken aan een patent die is ingediend in 1939. Door de jaren heen maakte het bedrijf een flinke groei door. In de jaren zestig nam het bedrijf maar liefst meer dan 200 werknemers in dienst en begon het bedrijf met exporteren naar het buitenland. Het bedrijf kreeg rond die tijd ook een grote naamsbekendheid door de ‘Tank Cart’(de typische oranje gereedschapswagen) die veel te zien was bij bedrijven. In de jaren daarna investeerde het bedrijf flink om zijn producten te innoveren en nieuwe technologieën toe te passen. Ook werd er veel aandacht besteedt aan de automatisering van het productieproces.


Bèta-tools onderscheidt zich door kwalitatief goed gereedschap te leveren, vooral gericht op industriële onderhoud en autoreparaties. Het bedrijf is ook een grote sponsor en leverancier van gereedschap voor diverse soorten motorsporten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: de sponsoring van F1 teams in 1970 en de sponsoring en levering een grote motorteams zoals Suzuki.


Het assortiment van Bèta-tools bestaat uit o.a.: gereedschapskoffers, gereedschapswagens en diverse soorten handgereedschap.
Beta Actie

1-72 of 8207

1-72 of 8207